Den här såsen blir just så där krämig och god, att man vill slicka tallriken ren :)

This sauce is just like that creamy and good, that you want to lick your plate clean :)



Champinjon Stroganoff

1 lök
400 g champinjoner
salt
svartpeppar
paprika
2 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
3 dl grönsaksbuljong
1 burk smetana / crème fraiche
1 stor saltgurka
2 tsk senap

Hacka lök och svamp. Värm en klick smör i en kastrull och fräs lök och svamp. Krydda med salt, peppar och paprika. Blanda i tomatpuré och strö över mjöl. Rör en minut och häll sedan i grönsaksbuljong. Låt småkoka i 10-15 minuter. Tillsätt sedan smetana/crème fraiche och hackad saltgurka. Smaka av med senap och kontrollera smak. Koka några minuter till. Servera med kokt potatis eller ris.


Mushroom Stroganoff

1 onion
400 g mushrooms
salt
black pepper
paprika
2 tbsp tomato paste
2 tbsp plain flour
3 dl vegetable stock
1 jar of smetana / crème fraiche
1 large pickled cucumber
2 tsp mustard

Chop the onion and mushrooms. Heat a knob of butter in a saucepan and fry the onions and mushrooms. Season with salt, pepper and paprika. Add the tomato paste and sprinkle with flour. Stir for a minute and then pour in the vegetable stock. Let boil gently for 10-15 minutes. Then add smetana/crème fraiche and chopped pickles. Season with mustard, check the taste and cook a few minutes. Serve with mashed potatoes or rice.