Tuesday, April 10, 2012

Mushroom Stroganoff / Svamp Stroganoff

Den här såsen blir just så där krämig och god, att man vill slicka tallriken ren :)

This sauce is just like that creamy and good, that you want to lick your plate clean :)



Champinjon Stroganoff

1 lök
400 g champinjoner
salt
svartpeppar
paprika
2 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
3 dl grönsaksbuljong
1 burk smetana / crème fraiche
1 stor saltgurka
2 tsk senap

Hacka lök och svamp. Värm en klick smör i en kastrull och fräs lök och svamp. Krydda med salt, peppar och paprika. Blanda i tomatpuré och strö över mjöl. Rör en minut och häll sedan i grönsaksbuljong. Låt småkoka i 10-15 minuter. Tillsätt sedan smetana/crème fraiche och hackad saltgurka. Smaka av med senap och kontrollera smak. Koka några minuter till. Servera med kokt potatis eller ris.


Mushroom Stroganoff

1 onion
400 g mushrooms
salt
black pepper
paprika
2 tbsp tomato paste
2 tbsp plain flour
3 dl vegetable stock
1 jar of smetana / crème fraiche
1 large pickled cucumber
2 tsp mustard

Chop the onion and mushrooms. Heat a knob of butter in a saucepan and fry the onions and mushrooms. Season with salt, pepper and paprika. Add the tomato paste and sprinkle with flour. Stir for a minute and then pour in the vegetable stock. Let boil gently for 10-15 minutes. Then add smetana/crème fraiche and chopped pickles. Season with mustard, check the taste and cook a few minutes. Serve with mashed potatoes or rice.

22 comments:

  1. Jag gillar verkligen sås. Har 1 kg svamp i kylen efter helgens inställda kalas. Detta skulle jag ju kunna pröva!

    ReplyDelete
  2. Älskar svamp och såser, då gärna krämiga såser. Mums!

    Kram Malin

    ReplyDelete
  3. Låter smarrigt, ska jag testa vid tillfälle :)

    ReplyDelete
  4. Åh vad gott, såklart man kan göra med svamp istället för biff, du är smart du :)

    ReplyDelete
  5. Det här låter ju jättegott! Det ska jag prova redan nu i dagarna, tack för tipset!

    ReplyDelete
  6. Stroganoff var längesen, tack för påminnelsen!

    ReplyDelete
  7. Så gott det ser ut!
    Nu blev jag hungrig...

    ReplyDelete
  8. It looks like lick the plate clean, yum, yum, yum!

    ReplyDelete
  9. Mmm, den ser verkligen krämig och god ut!

    ReplyDelete
  10. Åh mums, jag älskar vanlig stroganoff, detta var ju ett bra alternativ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är alltid bra att variera sig ibland :)

      Delete