A variation of molten lava cake! Here I have used cookie dough filled with chocolate. Yummy, very delicious!
Molten
Lava Cookie Cake
120
g smör
1,2
dl farinsocker
0,5
dl socker
1
ägg
0,75
tsk vaniljsocker
nypa
salt
3
dl mjöl
choklad,
efter eget behov
Vispa
smör och socker och tillsätt ägget. Blanda i resterande ingredienser, rör om.
Smörj en muffinsplåt och tryck degen i botten och upp på kanterna. Fyll med
chokladbitar och täck med mera cookiedeg. Förslut ordentligt så inte chokladen
rinner ut. Grädda i 175 grader ca 15 minuter. Äts varma med vaniljglass.
Molten
Lava Cookie Cake
120
g butter
1,2
dl brown sugar
0,5
dl sugar
1
egg
0,75
tsp vanilla
pinch
of salt
3
dl flour
chocolate, according to your taste
Beat
butter and sugar and add egg. Mix in remaining ingredients, stir. Grease a
muffin pan and press dough into bottom and up the sides. Fill with chocolate pieces and cover with more cookie dough. Seal tightly so the chocolate does not
flow out. Bake at 175 degrees about 15 minutes. Eat warm with vanilla ice
cream.
38 Comments
Oj, ser underbart gott ut!
ReplyDeleteÅh älskar bakverk med överraskningar i. Speciellt om det är choklad...
ReplyDeleteJa, choklad är alltid gott!
DeleteOj oj oj! Ser ljuvligt gott ut.
ReplyDeleteFortsatt fin söndag!
KRAM
HJÄLP jag dreglar en hel del! Det här såg smaskens ut, jag som älskar choklad! Rena drömmen:)
ReplyDelete:) Tack.
DeleteJag behöver lite tips på ddesserter. Har du något gott recept?
ReplyDeleteHär är några förslag:
Deletehttp://hovkonditorn.blogspot.com/2011/06/strawberry-mousse.html
http://hovkonditorn.blogspot.com/2012/01/pannacotta.html
http://hovkonditorn.blogspot.com/2012/01/frutta-al-forno-con-zabaglione.html
Du gör ju så mycket gott jämt! Underbart att kika in här:-)
ReplyDeletekram
Tack snälla du :) Kram
Deletemolten lava - något helt nytt för mig. Men kakan ser väldigt god ut med chokladen som rinner ut där....oj vad gott!! /E
ReplyDeleteTack :) Ja, det blev mycket gott!
DeleteOj, fantastiskt! Ser hur gott som helst, dessa kan jag tänka mig att göra till mina barn, de skulle älska det!
ReplyDeleteTack för dina kommentarer på min blogg, det uppskattas!
Tack. Barnen kommer gilla dessa :)
DeleteGUD, ljuvligt! HUr många blir det på ditt recept?
ReplyDeleteTack :) Det blev 6 st, men de är ganska stora, så det är möjligt att få flera om man gör lite mindre!
DeleteOjoj, vad gott! Detta måste bara testas någong gång... soon!
ReplyDeleteTack och testa gärna!
Deleteamen gu detta ser ju helt otroligt ut,snacka om att man blir sötsugen när man ser detta
ReplyDeleteMen åååhhh!!!
ReplyDeleteKram Malin
You are so clever & what & great & cool idea! Waw!
ReplyDeleteYummy yummy food! :)
Thanks very much :)
DeleteMen gu så gott. Börjar nästan dregla framför datorn :)
ReplyDeleteHaha, tack!
DeleteOmnomnom!.. :)
ReplyDeleteÅh så frestande!! Ett par dumma frågor: blir det bäst med typ mjölkchoklad eller mörk choklad? Kan man frysa in kakan och sen värma den när man får besök? Eller halvera receptet? Är så sugen på att prova!
ReplyDeleteTack! Finns inga dumma frågor :) Jag har inte fryst dessa, men tror nog att det funkar så också. Du kan bra halvera receptet och ta den choklad du gillar bäst. Jag använder vanligen mörk choklad när jag bakar, men det är en smaksak. Lycka till!
DeleteTack för svar. Blir nog test på onsdag när vi får finbesök :-)
Delete...provbakade ikväll men vet inte vad felet blev... Kanske borde jag bakat de lite längre.... Gjorde sex stycken. Lade fyra i frysen. Kanske kan man baka till dem lite längre i ugn när man tar fram dem.... återkommer :-D
ReplyDeleteHur menar du? Chokladen smälte inte, eller? Det finns skillnader på choklad och ett tips är att använda sig av en choklad som har hög andel kakaosmör, åtminstone 30% (kallas couverture choklad). Den borde smälta lättare! Ja, hör av dig igen :)
DeleteKändes lite obakat. Kanske att jag ska ta kvalitetschoklad med hög procent kakao nästa gång och ha inne lite längre. Har ny spis så kan inte ugnen än :-)
DeleteSka prova vidare. Tack för svar och alla frestande recept. Min man har börjat äta kakor sen jag började prova baka dina godsaker ;-) bra betyg!
Okej! Ugnar kan vara olika och man lär sig efter en tid hur den egna fungerar. Ja, testa att baka dem lite längre. Lycka till och tack att du testat mina recept :)
DeleteTack för jättegott recept! Bakade dessa igår och länkade till din blog, en riktig inspiratör är du! :)
ReplyDeleteTack så mycket och roligt att du gillade dem! Tack för inspirerande ord!
DeleteNu har jag också lyckats!! ;-)
ReplyDeleteProvade med bättre choklad.
Jättegott! Och så snyggt när chokladen rann ut och glassen smälte.tack för hjälpen och för att jag nu kan imponera på folk :-)
Yes, vad glad jag blir för din skull! Kul!!
Deletenu är det favoriten, jag lovar, ska det vara fint fikabesök vet jag vad jag ska bjuda på :-)
Delete:) Tack!
Delete