Sunday, April 15, 2012

Molten Lava Cookie Cake

En variation av molten lava cake i form av cookiedeg fylld med choklad. Mums, hur gott som helst.

A variation of molten lava cake! Here I have used cookie dough filled with chocolate. Yummy, very delicious!


Molten Lava Cookie Cake

120 g smör
1,2 dl farinsocker
0,5 dl socker
1 ägg
0,75 tsk vaniljsocker
nypa salt
3 dl mjöl
choklad, efter eget behov

Vispa smör och socker och tillsätt ägget. Blanda i resterande ingredienser, rör om. Smörj en muffinsplåt och tryck degen i botten och upp på kanterna. Fyll med chokladbitar och täck med mera cookiedeg. Förslut ordentligt så inte chokladen rinner ut. Grädda i 175 grader ca 15 minuter. Äts varma med vaniljglass.


Molten Lava Cookie Cake

120 g butter
1,2 dl brown sugar
0,5 dl sugar
1 egg
0,75 tsp vanilla
pinch of salt
3 dl flour
chocolate, according to your taste

Beat butter and sugar and add egg. Mix in remaining ingredients, stir. Grease a muffin pan and press dough into bottom and up the sides. Fill with chocolate pieces and cover with more cookie dough. Seal tightly so the chocolate does not flow out. Bake at 175 degrees about 15 minutes. Eat warm with vanilla ice cream.

43 comments:

  1. Åh älskar bakverk med överraskningar i. Speciellt om det är choklad...

    ReplyDelete
  2. Oj oj oj! Ser ljuvligt gott ut.

    Fortsatt fin söndag!
    KRAM

    ReplyDelete
  3. HJÄLP jag dreglar en hel del! Det här såg smaskens ut, jag som älskar choklad! Rena drömmen:)

    ReplyDelete
  4. Jag behöver lite tips på ddesserter. Har du något gott recept?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Här är några förslag:
      http://hovkonditorn.blogspot.com/2011/06/strawberry-mousse.html
      http://hovkonditorn.blogspot.com/2012/01/pannacotta.html
      http://hovkonditorn.blogspot.com/2012/01/frutta-al-forno-con-zabaglione.html

      Delete
  5. Du gör ju så mycket gott jämt! Underbart att kika in här:-)

    kram

    ReplyDelete
  6. molten lava - något helt nytt för mig. Men kakan ser väldigt god ut med chokladen som rinner ut där....oj vad gott!! /E

    ReplyDelete
  7. Oj, fantastiskt! Ser hur gott som helst, dessa kan jag tänka mig att göra till mina barn, de skulle älska det!

    Tack för dina kommentarer på min blogg, det uppskattas!

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Tack :) Det blev 6 st, men de är ganska stora, så det är möjligt att få flera om man gör lite mindre!

      Delete
  9. Ojoj, vad gott! Detta måste bara testas någong gång... soon!

    ReplyDelete
  10. amen gu detta ser ju helt otroligt ut,snacka om att man blir sötsugen när man ser detta

    ReplyDelete
  11. You are so clever & what & great & cool idea! Waw!
    Yummy yummy food! :)

    ReplyDelete
  12. Men gu så gott. Börjar nästan dregla framför datorn :)

    ReplyDelete
  13. Åh så frestande!! Ett par dumma frågor: blir det bäst med typ mjölkchoklad eller mörk choklad? Kan man frysa in kakan och sen värma den när man får besök? Eller halvera receptet? Är så sugen på att prova!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Finns inga dumma frågor :) Jag har inte fryst dessa, men tror nog att det funkar så också. Du kan bra halvera receptet och ta den choklad du gillar bäst. Jag använder vanligen mörk choklad när jag bakar, men det är en smaksak. Lycka till!

      Delete
    2. Tack för svar. Blir nog test på onsdag när vi får finbesök :-)

      Delete
  14. ...provbakade ikväll men vet inte vad felet blev... Kanske borde jag bakat de lite längre.... Gjorde sex stycken. Lade fyra i frysen. Kanske kan man baka till dem lite längre i ugn när man tar fram dem.... återkommer :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hur menar du? Chokladen smälte inte, eller? Det finns skillnader på choklad och ett tips är att använda sig av en choklad som har hög andel kakaosmör, åtminstone 30% (kallas couverture choklad). Den borde smälta lättare! Ja, hör av dig igen :)

      Delete
    2. Kändes lite obakat. Kanske att jag ska ta kvalitetschoklad med hög procent kakao nästa gång och ha inne lite längre. Har ny spis så kan inte ugnen än :-)
      Ska prova vidare. Tack för svar och alla frestande recept. Min man har börjat äta kakor sen jag började prova baka dina godsaker ;-) bra betyg!

      Delete
    3. Okej! Ugnar kan vara olika och man lär sig efter en tid hur den egna fungerar. Ja, testa att baka dem lite längre. Lycka till och tack att du testat mina recept :)

      Delete
  15. Tack för jättegott recept! Bakade dessa igår och länkade till din blog, en riktig inspiratör är du! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket och roligt att du gillade dem! Tack för inspirerande ord!

      Delete
  16. Nu har jag också lyckats!! ;-)
    Provade med bättre choklad.
    Jättegott! Och så snyggt när chokladen rann ut och glassen smälte.tack för hjälpen och för att jag nu kan imponera på folk :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, vad glad jag blir för din skull! Kul!!

      Delete
    2. nu är det favoriten, jag lovar, ska det vara fint fikabesök vet jag vad jag ska bjuda på :-)

      Delete