Tuesday, April 3, 2012

Honeycomb

Honeycomb är i grunden en seg, krispig och söt godis. Går att ätas som sådan, men blir extra god när man doppar den i choklad. Kärt barn har många namn; honeycomb är känd under olika namn runt om i världen, såsom hokey pokey, puff candy, cinder toffee, sponge toffee eller seafoam.

Honeycomb is basically a chewy, crunchy and sweet candy. Can be eaten as such, but is especially good when you dip it in chocolate. A beloved child has many names; honeycomb is known by different names around the world, such as hokey pokey, puff candy, cinder toffee, sponge toffee or Seafoam.


Honeycomb

50 ml vatten
190 g strösocker
50 g farinsocker
140 g flytande glukos
60 g honung
10 g bikarbonat (siktat)

Placera bakpapper i en form. I en stor kastrull blanda vatten, strösocker, farinsocker, glukos och honung. Värm på läg värme tills sockret är upplöst. Vrid värmen på medium / hög och låt blandningen koka tills den når 144-146 C.
Ta av värmen, tillsätt bikarbonat och blanda snabbt. Blandningen kommer att stiga, när det ser ut som om det är på väg att överflöda, häll direkt i formen. Låt svalna och stelna. När svalnat, ta bort papper och klipp till rimliga lagom stora portioner. Doppa i choklad om du vill. Går även att äta som de är, eller smula på glassen. Förvara i en lufttät behållare (annars drar de till sig fukt och blir kladdiga och hårda).


Honeycomb

50 ml water
190 g granulated sugar
50 g brown sugar
140 g liquid glucose
60 g honey
10 g bicarbonate of soda (sifted)

Place the baking sheet in a dish. In a large saucepan, mix water, granulated sugar, brown sugar, glucose and honey. Heat over low heat until sugar is dissolved. Turn heat on medium / high and let the mixture boil until it reaches 144-146 C.
Take off heat, add baking soda and mix quickly. The mixture will rise, when it looks as if it is about to overflow, pour directly into the dish. Allow to cool and solidify. When cooled, remove paper and cut into bite-sized portions. Dip in chocolate if you wish. Can also be eaten as they are, or crumble over ice cream. Store in an airtight container (otherwise moisture gets into them and they get sticky and hard).


26 comments:

  1. GASP! You are not going to believe this! This is my favorite candy in all the world. I grew up eating this - we called it fairy food. Your's look amazing, perfect, you just made my day! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, I'm glad to hear that! Fairy food sounds great!

      Delete
  2. What an interesting recipe. The candy looks delicious, but I don't think that I have ever had it. I'll have to remedy that. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Mary! yes, this one is really interesting :) Have a great day too!

      Delete
  3. Wow - something I've never heard of! It looks and sounds delicious, though!

    ReplyDelete
  4. Mm, visst finns det en godisbit med sådant i?

    Ser väldigt gott ut!

    Kram Malin

    ReplyDelete
  5. Det där såg ju mumsigt ut, kanske man skulle göra någon gång! Allt med honung och choklad är ju gott :D

    ReplyDelete
  6. Det här har jag aldrig hört talas om! Det ser supersmaskigt ut och passar verkligen till påsk:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, detta är lite annorlunda godis :)

      Delete
  7. så spännande saker du bakar,aldrig hört talas om detta heller men de ser ju sjukt gott ut

    ReplyDelete
  8. Spännande, har aldrig hört talas om men namnet säger mig att den smakar riktigt fint. Godissuget sätter in ordentligt här vill jag lova.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, mycket gott och annorlunda godis!

      Delete
  9. Vad bra! Jag har en tub glukos i kylen som jag sällan använder. Nu fick jag en anledning att göra mer godis. Hihi! Toppen! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, nu har du en orsak att baka :) Kram

      Delete
  10. Replies
    1. Det är bara att testa att laga dessa :) Kram

      Delete
  11. Honeycomb är tokgott, passar bra att pimpa desserter med också. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, riktigt gott att smula på glass :)

      Delete
  12. Men, det här går att köpa som godis i England, kan inte för mitt liv komma på namnet, men ser direkt att det är det godiset jag ofta åt då jag bodde i London. Wow, vad underbart att man kan göra det själv!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det finns det säkert :) Honeycomb heter den i affären här!

      Delete