Honeycomb är i grunden en seg, krispig och söt godis. Går att ätas som sådan, men blir extra god när man doppar den i choklad. Kärt barn har många namn; honeycomb är känd under olika namn runt om i världen, såsom hokey pokey, puff candy, cinder toffee, sponge toffee eller seafoam.

Honeycomb is basically a chewy, crunchy and sweet candy. Can be eaten as such, but is especially good when you dip it in chocolate. A beloved child has many names; honeycomb is known by different names around the world, such as hokey pokey, puff candy, cinder toffee, sponge toffee or Seafoam.


Honeycomb

50 ml vatten
190 g strösocker
50 g farinsocker
140 g flytande glukos
60 g honung
10 g bikarbonat (siktat)

Placera bakpapper i en form. I en stor kastrull blanda vatten, strösocker, farinsocker, glukos och honung. Värm på läg värme tills sockret är upplöst. Vrid värmen på medium / hög och låt blandningen koka tills den når 144-146 C.
Ta av värmen, tillsätt bikarbonat och blanda snabbt. Blandningen kommer att stiga, när det ser ut som om det är på väg att överflöda, häll direkt i formen. Låt svalna och stelna. När svalnat, ta bort papper och klipp till rimliga lagom stora portioner. Doppa i choklad om du vill. Går även att äta som de är, eller smula på glassen. Förvara i en lufttät behållare (annars drar de till sig fukt och blir kladdiga och hårda).


Honeycomb

50 ml water
190 g granulated sugar
50 g brown sugar
140 g liquid glucose
60 g honey
10 g bicarbonate of soda (sifted)

Place the baking sheet in a dish. In a large saucepan, mix water, granulated sugar, brown sugar, glucose and honey. Heat over low heat until sugar is dissolved. Turn heat on medium / high and let the mixture boil until it reaches 144-146 C.
Take off heat, add baking soda and mix quickly. The mixture will rise, when it looks as if it is about to overflow, pour directly into the dish. Allow to cool and solidify. When cooled, remove paper and cut into bite-sized portions. Dip in chocolate if you wish. Can also be eaten as they are, or crumble over ice cream. Store in an airtight container (otherwise moisture gets into them and they get sticky and hard).