Friday, April 27, 2012

Blackcurrant Pie

En söt paj fylld med svartvinbärs-curd. God att äta med vaniljglass.

A sweet pie filled with blackcurrant curd. Good served with ice cream.


Paj med svartvinbärs curd

mördeg
0,75 dl vetemjöl
0,75 dl fullkornsvetemjöl
75 g smör
2 msk socker
1 tsk vatten

svartvinbärs curd

Blanda samman alla ingredienser till mördegen och tryck sedan ut i aluminiumformar. Spara deg även till locken. Fyll med svartvinbärs curd och täck med mera deg. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Pudra på florsocker innan servering.


Pie with Blackcurrant Curd

pastry
0,75 dl flour
0,75 dl whole wheat flour
75 g butter
2 tbsp sugar
1 tsp water

blackcurrant curd

Mix all ingredients for the pastry and press into aluminum molds. Save some dough for the top. Fill with blackcurrant curd and cover with more dough. Bake at 175 degrees for about 25 minutes. Sprinkle on powdered sugar before serving.

16 comments:

  1. wow..that looks tasty & inviting..;)
    Tasty Appetite

    ReplyDelete
  2. What gorgeous little pies you've baked up! I'm not sure I've actually ever had black currants, what do they taste like? I wish I could taste them first hand!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so very much! Blackcurrants have a flowery fragrance and are tangy and have almost a musky flavor!

      Delete
  3. Men det där lät gott, perfekt efterrätt kram och ha en mysig fredag Diana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Diana! Kram och önskar dig ett fint veckoslut!

      Delete
  4. Läckra!! Du levererar alltid.

    Hoppas du får en riktigt bra helg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack för dina snälla ord! Önskar dig en fin helg!

      Delete
  5. åh så fina bilder och de låter riktigt gott.första gången ja hör om svartvinbärs curd,men nån gång ska väl bli den förste
    Älskar att den är i miniformat.måste pröva på de

    ReplyDelete
  6. These really sound delightful. I would love to sample them. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  7. Ser riktigt smarrigt ut :) Precis som allt du gör, fredagskramar!

    ReplyDelete
  8. Gott Gott! Älskar svarta vinbär i kakor. Roligt med en annan slags curd dessutom än lemon. Jag tycker körsbär och svarta vinbär borde användas mer i svenskt bak. Dina pajer ser så goda ut!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Linda! Ja, det är gott med svarta vinbär.

      Delete