Lasagne is a dish that can be varied
endlessly. Take what you have or use your favorite ingredients. Good in any
case.
Lasagne med grönt
9 lasagneplattor
tomatsås
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 riven morot
1 zucchini
1,5 dl röda linser
1 paprika
10 soltorkade tomater
rucola
färsk basilika
1 burk konserverade tomater
1 msk röd pesto
salt
peppar
farinsocker
vatten
ostsås
2 dl crème fraiche
2 dl mjölk
200 g feta
salt
peppar
Koka linserna enligt förpackningens
anvisningar och stall åt sidan. Finhacka vitlök och lök, riv zucchini och morot
och skär paprika i små tärningar.Hetta upp en skvätt olja i en kastrull och
stek lök och vitlök en stund. Blanda sedan i morötter och zucchini och
tomaterna. Låt sjuda i 20 minuter. Tillsätt vatten vid behov. Krydda såsen med
röd pesto, salt, peppar, örter och socker. Till sist blanda i linser, rucola,
basilika och soltorkade tomater.
Blanda ingredienserna till ostsåsen. Häll lite tomatsås i botten på en
ugnsform, ha sedan på lasagneplattor och ostsås, fortsätt så tills alla
ingredienser är använda. Avsluta med ostsås. Grädda i 225 graders ugn i 20-30
minuter.
Lasagne with Greens
9 lasagne sheets
tomato sauce
1 onion
2 cloves garlic
2 grated carrots
1 zucchini
1,5 dl red lentils
1 pepper
10 sundried tomatoes
rucola
fresh basil
1 can of tomatoes
1 tbsp red pesto
salt
pepper
brown sugar
water
cheese sauce
2 dl crème fraiche
2 dl milk
200 g feta cheese
salt
pepper
Cook the lentils according to package
directions and set aside. Finely chop the garlic and onion, grate the zucchini and carrot and cut peppers into small pieces. Heat a dash of oil in a
saucepan and fry onion and garlic for a while. Then mix in carrots and zucchini
and tomatoes. Let simmer for 20 minutes. Add water if necessary. Season the
sauce with red pesto, salt, pepper, herbs and sugar. Finally, mix in lentils, rucola,
basil and sundried tomatoes.
Mix the ingredients for the cheese sauce. Pour some tomato sauce in bottom of a baking dish, then put on the lasagna sheets and cheese sauce, and carry on until all ingredients are used. Finish with cheese sauce. Bake in 225 degrees oven for 20-30 minutes.
16 Comments
Spännande! Jag har länge klurat på en vegetarisk lasagne men nu behöver jag inte klura längre, här har vi ju ett fin fint recept:)
ReplyDeleteHoppas du får en härlig måndag! KRAM
Tack snälla du :) Önskar dig en fin dag, kram!
DeleteDet är grymt med lasagne, som du säger: bra man tager vad man haver-mat. Linser har jag aldrig haft i innan, det låter gott!
ReplyDeleteJa, linser passar också bra i lasagne!
Deletewaw! Your alternative lasagna looks amazing & so colourful & appetizing too! ;)
ReplyDeleteA grand meal! A must make! :)
Thank you so very much :)
DeleteVegetarisk lasagne är verkligen hur gott som helst, kan ju varieras i oändlighet känns det som. Gott med linser i.
ReplyDeleteJa, det är mycket gott!
DeleteEn väldigt spännande variant av lasagne!
ReplyDeleteTack :)
DeleteLinser är så gott, hittills har jag bara gjort indisk linsgryta men nu ser jag att jag får använda dem i annat också ;)
ReplyDeleteSå gott det verkar!
Ja, linser kan man använda i olika maträtter! Tack!
DeleteDet ser otrooligt gott ut! Måste testa det till middag nån dag :)
ReplyDeleteTack! Testa gärna!
DeleteHrm, har inte gjort många lasagne i mina dar. Förmodligen för den stora mängden mejeriprodukter. Likadant med riktigt gräddig och god potatisgratäng. Den är lättare att byta ut med kokosmjölk men lasagne blir liksom inte det samma med sojaprodukter. Men det är ju så bra "lådmat" att ta med som lunch!
ReplyDeleteJa, lasagne är bra att ta med till jobbet! Men det stämmer att det inte blir på samma sätt med sojaprodukter!
Delete