Morotskaka, men i form av kex. Ja, så kan man säga om dessa kex. Inte knapriga, mera kakaktiga. Goda!

Carrot Cake in a cookie shape. Yes, that's what you can say of these cookies. They are more cake like than crunchy. Good anyhow!


Morotskex

120 g smör
170 g farinsocker
1 ägg
120 g mjöl
80 g havregryn

1 stor morot, riven
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
nypa salt

Blanda smör med socker och ägg. Rör ner mjöl, bakpulver, kanel och salt. Tillsätt havregryn, riven morot och vaniljsocker. Rulla bollar av degen och lägg dem på bakplåtspapper. Grädda i 180 grader ca 15 minuter. Låt svalna.


Carrot Cookies

120 g butter
170 g brown sugar
1 egg
120 g flour
80 g rolled oats
1 large carrot, grated
1 tsp vanilla
1 tsp cinnamon
1 tsp baking powder
pinch of salt

Mix butter with sugar and eggs. Stir in flour, baking powder, cinnamon and salt. Add the rolled oats, grated carrots and vanilla. Roll balls of dough and place on parchment paper. Bake at 180 degrees about 15 minutes. Allow to cool.