Sunday, March 18, 2012

Bean Salad

Fräsch, proteinrik och god sallad på blandade bönor.

A fresh, protein rich and good salad made of mixed beans.


Bönsallad

3-4 dl kokta blandade bönor

1 rödlök

1 vitlöksklyfta
6 msk olivolja

2 msk balsamvinäger

2 msk honung
citronsaft

salt  
svartpeppar

persilja


Hacka lök och vitlök fint och fräs i en stekpanna med olivolja. Blanda i bönorna. Salta och peppra samt tillsätt vinäger, citronsaft och honung. Strö över persilja.


Bean Salad 


3-4 dl cooked mixed beans 

1 red onion 

1 clove garlic 

olive oil 

2 tbsp balsamic vinegar 

2 tbsp honey
lemon juice 

salt
black pepper 

parsley 


Chop the onion and garlic finely and fry in a skillet with olive oil. Mix in the beans. Season with salt and pepper and add the vinegar, lemon juice and honey. Sprinkle with parsley.

16 comments:

  1. Honung har jag inte testat att ha på vid sådana här sallader, tack för tipset. Gott och proteinrikt, kram!

    ReplyDelete
  2. sv: Tack så mycket :)

    Åh det ser gott ut!

    ReplyDelete
  3. Love bean salad, never tried a version with honey though. Will try next time

    ReplyDelete
    Replies
    1. Honey is really nice to add to this salad!

      Delete
  4. Mums, jag ÄLSKAR bönor, de kan användas till allt och är supergoda till på köpet! Måste prova den här varianten, honung gör allting liiite bättre ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det kan användas lite här och där :)

      Delete
  5. Detta har vi provat en variant av, fast då bara på kidneybönor och så massvis av rosmarin, så gott.

    ReplyDelete
  6. Gott, gott. Älskar bönor! Ha en skön vecka!

    ReplyDelete