En banankaka med glasyr av dulche de leche. God och saftig!

Banana cake with dulche de leche glaze. Delicious and moist!


Banoffee Cake

200 g smör, mjukt
200 g farinocker
4 ägg
2 bananer, mogna
75 g valnötter
200 g vetemjöl
2 tsk bakpulver

glasyr
150 g smör, mjukt
250 g florsocker
3 msk dulche de leche

Värm ugnen till 180 grader. Smörj och lägg bakplåtspapper i 20 cm form. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget. Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Blanda sist i mjöl, bakpulver och valnötter. Häll smeten i formen och grädda ca 50 minuter. Låt svalna. Blanda ingredienserna till glasyren och bred på kakan när den svalnat helt.



Banoffee Cake

200 g butter, softened
200 g brown sugar
4 eggs
2 bananas, ripe
75 g of walnuts
200 g plain flour
2 tsp baking powder

glaze
150 g butter, softened
250 g icing sugar
3 tbsp dulche de leche

Preheat oven to 180 degrees. Grease and line a 20 cm tin with parchment paper. Beat butter and sugar until fluffy. Add the eggs one at a time. Mash the bananas and mix into the batter. Mix lastly in the flour, baking powder and walnuts. Pour batter into tin and bake about 50 minutes. Allow to cool. Mix the ingredients for the glaze and spread on cake when completely cooled.