Goda kex med smak av ingefära och apelsin.

Delicious cookies with the taste of ginger and orange.



Gingersnaps

125 g butter
350 g flour
pinch of salt
200 g sugar
1 tbsp ground ginger
1 tsp baking soda
75 g syrup
1 egg
1 tsp grated orange rind

Preheat oven to 160C. Sift together the flour, salt, sugar, ginger and baking soda into a bowl. Heat the butter and syrup together in a saucepan until the butter has melted. Let cool and then pour onto the dry ingredients. Add the egg and orange rind and mix. Using your hands shape dough into balls. Flatten them slightly. Bake for 15-20 minutes.

 

Ingefärakakor

125 g smör
350 g mjöl
nypa salt
200 g socker
1 msk mald ingefära
1 tsk bikarbonat
75 g sirap
1 ägg
1 tsk rivet apelsinskal

Värm ugnen till 160C. Sikta mjöl, salt, socker, ingefära och bikarbonat i en skål. Värm smör och sirap tillsammans i en kastrull tills smöret har smält. Låt svalna och häll på de torra ingredienserna. Tillsätt ägget och apelsinskal, blanda. Forma degen till bollar. Platta till dem något. Grädda i 15-20 minuter.