Thursday, February 16, 2012

Gingersnaps

Goda kex med smak av ingefära och apelsin.

Delicious cookies with the taste of ginger and orange.



Gingersnaps

125 g butter
350 g flour
pinch of salt
200 g sugar
1 tbsp ground ginger
1 tsp baking soda
75 g syrup
1 egg
1 tsp grated orange rind

Preheat oven to 160C. Sift together the flour, salt, sugar, ginger and baking soda into a bowl. Heat the butter and syrup together in a saucepan until the butter has melted. Let cool and then pour onto the dry ingredients. Add the egg and orange rind and mix. Using your hands shape dough into balls. Flatten them slightly. Bake for 15-20 minutes.

 

Ingefärakakor

125 g smör
350 g mjöl
nypa salt
200 g socker
1 msk mald ingefära
1 tsk bikarbonat
75 g sirap
1 ägg
1 tsk rivet apelsinskal

Värm ugnen till 160C. Sikta mjöl, salt, socker, ingefära och bikarbonat i en skål. Värm smör och sirap tillsammans i en kastrull tills smöret har smält. Låt svalna och häll på de torra ingredienserna. Tillsätt ägget och apelsinskal, blanda. Forma degen till bollar. Platta till dem något. Grädda i 15-20 minuter.

26 comments:

  1. this sounds inviting & new to me..thanks for sharing..;)
    Tasty Appetite

    ReplyDelete
  2. I love gingersnaps. This is the first recipe I've seen for them without molasses. I'm betting they're amazing!

    ReplyDelete
  3. I have never seen such light colored ginger snaps. I have to give this recipe a try. I hope all is well and that you have a wonderful evening. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  4. Mmm, spröda kakor är mina favoriter.

    Kram

    ReplyDelete
  5. mmm en perfekt till-kaffet-kaka.
    //V

    ReplyDelete
  6. I love ginger and these look lovely. All of the gingersnap recipes I have include molasses, making them much darker than these. Yours look sweet and tempting!

    ReplyDelete
  7. Ingefära är min favoritkrydda! Dessa måste jag absolut baka! Kram!

    ReplyDelete
  8. Så gott det låter! Nej, jag har inte testat dessa heller :) Kram!

    ReplyDelete
  9. åh så gott,har verkligen fastnat för apelsin och äter de gärna i allt,dessa ser jättegoda ut

    ReplyDelete
  10. jag älskar verligen såna här kakor som är så enkla men smakar gott av riktigt smör och som i det här fallet ingefära. Njuter mycket mer av såna kakor än cupcakse och sånt :)

    ReplyDelete
  11. Åh, vad goda!!! Måste prova ;-)

    ReplyDelete