It's fun to experiment with avocado and here I have used it in a
chocolate cake instead of butter. It works and mint goes well here. We ate it
warm with ice cream.
Chokladkaka
med avokado
1
avokado, urkärnad
1,5
dl kakao
5
dl vetemjöl
1,5
tsk bakpulver
2,5
dl råsocker
1 dl lönnsirap
1,5
tsk vaniljsocker
3,5
dl vatten
2
dl choklad / mint chips
Värm
ugnen till 175 °C. Mosa avokado och blanda sedan med sirap och vatten. Sikta
samman kakao, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Blanda de torra
ingredienserna i avokadoblandningen och blanda till sist i choklad chips. Häll
smeten i smord 22 x 22 cm ugnsform. Grädda
i 35-40 minuter. Låt svalna. Servera med en skopa glass.
Chocolate
Cake with Avocado
1
avocado, pitted
1,5
dl cocoa powder
5
dl flour
1,5
tsp baking powder
2,5
dl raw sugar
1 dl maple syrup
1,5
tsp vanilla sugar
3,5
dl water
2
dl chocolate/mint chips
Preheat
oven to 175 ° C. Mix the avocado and then combine with syrup and water. Sift
together cocoa, flour, sugar, vanilla sugar and baking powder. Mix the dry
ingredients into avocado mixture and stir in chocolate chips. Pour batter into
greased 22 x 22 cm baking dish.
Bake
for 35-40 minutes. Allow to cool. Serve with a scoop of ice cream.
27 Comments
Avocado, morot, potatis - det är mycket som man kanske inte tror passar i kakor. Men det gör det! Hoppas att du har det bra på din resa! Kram!
ReplyDeleteJa, det stämmer! Jag har bakat en kaka på palsternacka och den blev hur god som helst! Kram
DeleteVilka fina färger! :) Ser jättegott ut.
ReplyDeleteTack Jenny :)
DeleteWow! Ser grymt krämiga och goda ut. Roligt att använda avokado istället smör. Även om smör är väldigt gott ;-), så är jag även tokig i avokado.
ReplyDeleteJa, visst är smör gott, men ibland är det roligt att testa något annat :)
DeleteOj så spännande det ser ut! Låter ju faktiskt riktigt gott :D
ReplyDeleteTack ;)
DeleteVilket spännande recept. Ser jättegott ut.
ReplyDeleteTack!!
DeleteVilka härliga fäger!
ReplyDeleteTack Sara!
Deletegu vilken härlig skapelse,och låter spännande med avokado
ReplyDeleteJa, det är riktigt spännande :)
DeleteThese sound wonderful and you've given me another use for my supply of avocados. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteVilken spännande blandning, jag måste testa det här!
ReplyDeleteHoppas du gillar :)
DeleteNämen, vad är det jag ser? Härligt recept!
ReplyDeleteVäldigt vacker bild, men jag kommer inte våga testa, haha! Har provat avokado i sött förut och det gick inte ;-( Avokado funkar bara i sushi för mig, haha!
ReplyDeleteTack carolina! Ja, alla gillar inte avokado i bakverk!
DeleteOj vilket spännande recept! Det ser läskigt gott ut ;)
ReplyDeleteTack Lisa!
DeleteGud vad de ser goda och lagom kladdiga ut, PRECIS som de ska vara! Riktigt spännande med avokado i också <3
ReplyDeleteJa, kladdigt är gott :)
DeleteVilken häftig kombination, låter hur spännande som helst!
ReplyDeleteHoppas ni har det riktigt bra på er resa, inte alls avundsjuka...
Tack :) Ja, resan var lyckad, tack!
Delete:) Tack!
ReplyDelete