Monday, February 27, 2012

Avocado-Chocolate Cake

Det är roligt att experimentera med avokado och här har den använts i en chokladkaka istället för smör. Det fungerar och mintsmaken passar bra här. Vi åt den varm med glass till.

It's fun to experiment with avocado and here I have used it in a chocolate cake instead of butter. It works and mint goes well here. We ate it warm with ice cream.


Chokladkaka med avokado

1 avokado, urkärnad
1,5 dl kakao
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2,5 dl råsocker
1 dl lönnsirap
1,5 tsk vaniljsocker
3,5 dl vatten
2 dl choklad / mint chips

Värm ugnen till 175 °C. Mosa avokado och blanda sedan med sirap och vatten. Sikta samman kakao, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Blanda de torra ingredienserna i avokadoblandningen och blanda till sist i choklad chips. Häll smeten i smord 22 x 22 cm ugnsform. Grädda i 35-40 minuter. Låt svalna. Servera med en skopa glass.


Chocolate Cake with Avocado

1 avocado, pitted
1,5 dl cocoa powder
5 dl flour
1,5 tsp baking powder
2,5 dl raw sugar
1 dl maple syrup
1,5 tsp vanilla sugar
3,5 dl water
2 dl chocolate/mint chips

Preheat oven to 175 ° C. Mix the avocado and then combine with syrup and water. Sift together cocoa, flour, sugar, vanilla sugar and baking powder. Mix the dry ingredients into avocado mixture and stir in chocolate chips. Pour batter into greased 22 x 22 cm baking dish.
Bake for 35-40 minutes. Allow to cool. Serve with a scoop of ice cream.

30 comments:

  1. Avocado, morot, potatis - det är mycket som man kanske inte tror passar i kakor. Men det gör det! Hoppas att du har det bra på din resa! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det stämmer! Jag har bakat en kaka på palsternacka och den blev hur god som helst! Kram

      Delete
  2. Vilka fina färger! :) Ser jättegott ut.

    ReplyDelete
  3. Wow! Ser grymt krämiga och goda ut. Roligt att använda avokado istället smör. Även om smör är väldigt gott ;-), så är jag även tokig i avokado.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, visst är smör gott, men ibland är det roligt att testa något annat :)

      Delete
  4. Oj så spännande det ser ut! Låter ju faktiskt riktigt gott :D

    ReplyDelete
  5. Vilket spännande recept. Ser jättegott ut.

    ReplyDelete
  6. gu vilken härlig skapelse,och låter spännande med avokado

    ReplyDelete
  7. These sound wonderful and you've given me another use for my supply of avocados. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  8. Vilken spännande blandning, jag måste testa det här!

    ReplyDelete
  9. Nämen, vad är det jag ser? Härligt recept!

    ReplyDelete
  10. Väldigt vacker bild, men jag kommer inte våga testa, haha! Har provat avokado i sött förut och det gick inte ;-( Avokado funkar bara i sushi för mig, haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack carolina! Ja, alla gillar inte avokado i bakverk!

      Delete
  11. Oj vilket spännande recept! Det ser läskigt gott ut ;)

    ReplyDelete
  12. Gud vad de ser goda och lagom kladdiga ut, PRECIS som de ska vara! Riktigt spännande med avokado i också <3

    ReplyDelete
  13. Vilken häftig kombination, låter hur spännande som helst!
    Hoppas ni har det riktigt bra på er resa, inte alls avundsjuka...

    ReplyDelete