Det är roligt att experimentera med avokado och här har den använts i en chokladkaka istället för smör. Det fungerar och mintsmaken passar bra här. Vi åt den varm med glass till.

It's fun to experiment with avocado and here I have used it in a chocolate cake instead of butter. It works and mint goes well here. We ate it warm with ice cream.


Chokladkaka med avokado

1 avokado, urkärnad
1,5 dl kakao
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2,5 dl råsocker
1 dl lönnsirap
1,5 tsk vaniljsocker
3,5 dl vatten
2 dl choklad / mint chips

Värm ugnen till 175 °C. Mosa avokado och blanda sedan med sirap och vatten. Sikta samman kakao, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Blanda de torra ingredienserna i avokadoblandningen och blanda till sist i choklad chips. Häll smeten i smord 22 x 22 cm ugnsform. Grädda i 35-40 minuter. Låt svalna. Servera med en skopa glass.


Chocolate Cake with Avocado

1 avocado, pitted
1,5 dl cocoa powder
5 dl flour
1,5 tsp baking powder
2,5 dl raw sugar
1 dl maple syrup
1,5 tsp vanilla sugar
3,5 dl water
2 dl chocolate/mint chips

Preheat oven to 175 ° C. Mix the avocado and then combine with syrup and water. Sift together cocoa, flour, sugar, vanilla sugar and baking powder. Mix the dry ingredients into avocado mixture and stir in chocolate chips. Pour batter into greased 22 x 22 cm baking dish.
Bake for 35-40 minutes. Allow to cool. Serve with a scoop of ice cream.