Detta är en taginerätt. Jag har ingen tagine, men det går att koka i kastrull också.

This is a tagine dish. I don't have a tagine, but you can use a pot as well. 


Chickpea-Carrot Tagine

olive oil
2 carrots, sliced
1 can chickpeas, drained
1 onion, finely chopped
2 cloves garlic, chopped finely
1 tsp turmeric, ground
1 tsp cumin seeds
1/2 tsp cinnamon, ground
1/4 tsp chili
1/4 tsp black pepper
salt
parsley

Heat the oil in pan and add the onion and garlic. Saute until soft. Add the turmeric, cumin, cinnamon, chili, pepper and carrots. Pour in enough water to cover the carrots and cover with a lid. Cook for 10-15 minutes. Add the chickpeas and check that there is still enough water in the bottom of the pan, cover, and cook for another 5-10 minutes. Season with salt. Remove from the heat and sprinkle the parsley over the top. Serve with naan.


Kikärts-Morot Tagine

olivolja
2 morötter, skivor
1 burk kikärter, avrunna
1 lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk mald gurkmeja
1 tsk kummin
0,5 tsk mald kanel
1/4 tsk chili
1/4 tsk svartpeppar
salt
persilja

Hetta upp oljan i en kastrull, tillsätt lök och vitlök. Stek tills den är mjuk. Tillsätt gurkmeja, spiskummin, kanel, chili, svartpeppar och morötter. Häll i tillräckligt mycket vatten för att täcka morötterna och täck med ett lock. Koka försiktigt i 10-15 minuter. Blanda i kikärter och kontrollera att det fortfarande finns tillräckligt med vatten i botten av kastrullen, sätt på lock och koka i ytterligare 5-10 minuter. Krydda med salt. Ta bort från värmen och strö persilja över. Servera med naan.