Sunday, January 22, 2012

Risoni with Vegetables

Risoni, även känt som orzo, är en pastaform som till utseendet påminner om ris. 

Risoni also known as orzo is a form of pasta, which in appearance resembles rice.



Ugnsbakad Grönsaksrisoni

1 zucchini, tunt skivade
250 g körsbärstomater
200 g sötpotatis, skalad och tärnad
4,5 dl risoni
4,5 dl grönsaksbuljong
1 dl vitt vin
2 msk basilikapesto
1 dl riven parmesanost / cheddar

Värm ugnen till 180 C. Placera zucchini, tomater, sötpotatis, risoni, buljong och vin i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10-15 minuter eller tills all vätska har absorberats. Ta av från värmen. Rör i pesto. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen i en ugnsform. Strö över parmesan. Grädda i 15 minuter eller tills osten är gyllene. Servera omedelbart.


Vegetable Risoni Bake

1 zucchini, thinly sliced
250 g cherry tomatoes
200 g potatoes, peeled and diced
4,5 dl risoni
4,5 dl vegetable broth
1 dl white wine
2 tbsp basil pesto
1 dl grated parmesan cheese / cheddar

Preheat oven to 180 C. Place the zucchini, tomatoes, sweet potatoes, risoni, broth and wine in a saucepan. Bring to a boil, reduce heat and simmer for 10-15 minutes or until all liquid has been absorbed. Remove from heat. Stir in the pesto. Season with salt and pepper. Pour mixture into a oven dish. Sprinkle with parmesan. Bake for 15 minutes or until cheese is golden. Serve immediately.

20 comments:

  1. åh va gott,de var så länge sen ja åt något vegetariskt,så gott verkligen.får nog ta och göra något snart.

    ReplyDelete
  2. Det där såg verkligen smarrigt ut.
    Har aldrig använt risoni, lät ju onekligen mycket gott med denna blandningen.
    Hur mycket risoni har du använt till denna formen?

    Kram och fortsatt trevlig söndag

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oj, den hade blivit glömd :) Jag använde mig av 4,5 dl risoni! Tack att du märkte det! Kram

      Delete
  3. This is such a wonderful and different way to make veggies. I'm going to Pin In on my Pinterest! Delicious!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I had to tell you I made this and it was wonderful! I had to guess at some of the measurements, but it turned out really great. It id definitely something I will make often. *:)*

      Delete
    2. It makes me happy that you liked it :) Thanks for letting me know!

      Delete
  4. Mmmm; vad härligt gott det ser ut! Jag undrar också hur mycket risoni du har till receptet?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, jag hade visst glömt att skriva mängden på risoni, men 4,5 dl skall det vara :)

      Delete
  5. Oooh, jag älskar pastagratänger, och så har du vitt vin i också, det här är lovande! Jag brukar undvika risoni för att det ser ut som vita myrägg när man äter det, men i en gratäng undviker man ju det :D Yay!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, den här var god!! Inga myrägg här inte :)

      Delete
  6. Ser riktigt gott ut :) Har inte testat risoni men antar att det går att köpa i vanlig matbutik?
    Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det borde finnas i vanlig mataffär! Kram

      Delete
  7. Gud så gott detta låter! Jag har bara testat att ha risoni som tillbehör aldrig så här i en gratäng.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, risoni passar bra i gratäng! Tack!

      Delete