Risoni, även känt som orzo, är en pastaform som till utseendet påminner om ris. 

Risoni also known as orzo is a form of pasta, which in appearance resembles rice.



Ugnsbakad Grönsaksrisoni

1 zucchini, tunt skivade
250 g körsbärstomater
200 g sötpotatis, skalad och tärnad
4,5 dl risoni
4,5 dl grönsaksbuljong
1 dl vitt vin
2 msk basilikapesto
1 dl riven parmesanost / cheddar

Värm ugnen till 180 C. Placera zucchini, tomater, sötpotatis, risoni, buljong och vin i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10-15 minuter eller tills all vätska har absorberats. Ta av från värmen. Rör i pesto. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen i en ugnsform. Strö över parmesan. Grädda i 15 minuter eller tills osten är gyllene. Servera omedelbart.


Vegetable Risoni Bake

1 zucchini, thinly sliced
250 g cherry tomatoes
200 g potatoes, peeled and diced
4,5 dl risoni
4,5 dl vegetable broth
1 dl white wine
2 tbsp basil pesto
1 dl grated parmesan cheese / cheddar

Preheat oven to 180 C. Place the zucchini, tomatoes, sweet potatoes, risoni, broth and wine in a saucepan. Bring to a boil, reduce heat and simmer for 10-15 minutes or until all liquid has been absorbed. Remove from heat. Stir in the pesto. Season with salt and pepper. Pour mixture into a oven dish. Sprinkle with parmesan. Bake for 15 minutes or until cheese is golden. Serve immediately.