Arancini is a favourite Italian snack. Arancini is a fried rice ball coated with breadcrumbs. It is said to have originated from Sicily in the 10 th century. It’s usually filled with vegetables, mozzarella or meat.

Arancini är ett italienskt favorit snack. Arancini är friterade/stekta bollar av ris täckt med ströbröd. De sägs ha sitt ursprung från Sicilien under 10-talet. De är oftast fyllda med grönsaker, mozzarella eller kött.


Mozzarella Arancini

cooked rice (jasmine, basmati) or risotto
grated parmesan
philadelphia cheese or egg
seasoning
mozzarella
breadcrumbs
oil for frying

Mix the rice with parmesan, cream cheese and seasoning to a sticky mixture. Form into balls and  poke your finger into it, making a hole for the mozzarella filling. Patch up the hole and roll the ball in breadcrumbs. Fry the balls in a pan with oil.


Mozzarella Arancini

kokt ris (jasmin, basmati) eller risotto
riven parmesan
philadelphia ost eller ägg
valfria kryddor
mozzarella

ströbröd
olja till stekning

Blanda riset med parmesan, färskost och kryddor till en klibbig blandning. Forma till bollar och tryck in ett finger i smeten för att göra ett hål för mozzarellafyllningen. Forma till boll på nytt och rulla i ströbröd. Stek bollarna i en stekpanna med olja.