Monday, January 16, 2012

Arancini

Arancini is a favourite Italian snack. Arancini is a fried rice ball coated with breadcrumbs. It is said to have originated from Sicily in the 10 th century. It’s usually filled with vegetables, mozzarella or meat.

Arancini är ett italienskt favorit snack. Arancini är friterade/stekta bollar av ris täckt med ströbröd. De sägs ha sitt ursprung från Sicilien under 10-talet. De är oftast fyllda med grönsaker, mozzarella eller kött.


Mozzarella Arancini

cooked rice (jasmine, basmati) or risotto
grated parmesan
philadelphia cheese or egg
seasoning
mozzarella
breadcrumbs
oil for frying

Mix the rice with parmesan, cream cheese and seasoning to a sticky mixture. Form into balls and  poke your finger into it, making a hole for the mozzarella filling. Patch up the hole and roll the ball in breadcrumbs. Fry the balls in a pan with oil.


Mozzarella Arancini

kokt ris (jasmin, basmati) eller risotto
riven parmesan
philadelphia ost eller ägg
valfria kryddor
mozzarella

ströbröd
olja till stekning

Blanda riset med parmesan, färskost och kryddor till en klibbig blandning. Forma till bollar och tryck in ett finger i smeten för att göra ett hål för mozzarellafyllningen. Forma till boll på nytt och rulla i ströbröd. Stek bollarna i en stekpanna med olja.

16 comments:

  1. Har jag aldrig ätit, låter spännande och gott

    ReplyDelete
  2. Detta har jag aldrig ätit,
    Men det låter jättegott! :)

    ReplyDelete
  3. Cupcakesfluffan: Tack :)

    Jenny: Ja, det är mycket gott!

    ReplyDelete
  4. This is such a lovely treat. Your savory rice balls look delicious and I'm sure they are devoured by anyone fortunate enough to be served them. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  5. oj vad gott det lät, såna har jag aldrig ätit.

    //V

    ReplyDelete
  6. Låter spännande och som vanligt ser det mycket frestande och gott ut, kram!

    ReplyDelete
  7. Haha nu såg jag, vilken cool och fin header du fått till! ;)

    ReplyDelete
  8. Lämnar lite tassavtryck när jag ändå kikar förbi, jag vet ju hur mycket jag själv uppskattar en liten kommentar :) Ha en fortsatt bra kväll!

    --------------------------------------

    ..:: Hela min värld i bilder - min viktresa med 9 tappade kg och 13 kg kvar - tips på att tjäna 600kr/värvad medlem utan krångel och Tävlingar ::..

    ReplyDelete
  9. Det är verkligen en fröjd att besöka din blogg. Vilka härliga goda saker du gör.

    Kram på dig och ha gott

    ReplyDelete
  10. Jag har bara testat någon spansk variant av det här när vi åt blandade tapas. Var mycket goda minns jag.

    ReplyDelete
  11. Det här låter verkligen som något att testa! Jag älskar småplocks-mat. Och parmesan. Så typ allt med parmesan hamnar på att göra-listan=)

    ReplyDelete
  12. Mary: Thank you very much Mary!

    Veronica: Tack :)

    Amy: Ja, lite annorlunda header för denna vecka :) Tack och kram!

    Melissa: Tack för kommentaren!

    Susanne: Tack igen snälla du! Kram

    Remsan: Ja, det finns säkert liknande i andra länder!

    Nina: Lycka till!

    ReplyDelete
  13. This looks very delicious. I've heard about them but never tried, they seem easy enough for me to try.

    ReplyDelete