Att göra egen marsipan är inte svårt och man kan smaksätta den med sina favoritsmaker, som torkad frukt, nötter, rom, mandellikör... Jag formade marsipanen till bollar och rullade dem i kakao och kokosflingor. 

It's not difficult to make your own marzipan and you can flavor it with just anything, like dried fruit, nuts, rum, almond liquor... I formed the marzipan into balls and rolled them in cocoa and coconut.


Hemgjorda marsipan praliner

1 dl grädde
0,5 dl mjöl
75 g mandelmjöl
150 g florsocker

Blanda grädde och mjöl i en kastrull och koka upp under omrörning tills det formas en bolla av smeten, som lossnar från kastrullens kanter. Låt svalna. Blanda i mandelmjöl och florsocker tills massan är slät och jämn. Linda in i plastfilm och ställ i kylskåp några timmar. Forma massan till bollar och doppa i smält choklad / kakao / kokos.


Homemade Marzipan Pralines

1 dl cream
0,5 dl flour
75 g almond flour
150 g icing sugar

Mix cream and flour in a saucepan and bring to a boil, stirring until a ball which comes off from the pan edges forms. Let cool. Mix in almond flour and powdered sugar until the mixture is smooth. Wrap in plastic and put in the refrigerator a few hours. Shape the mixture into balls and dip in melted chocolate / cocoa / coconut flakes.