På Julafton åt vi denna goda kladdkaka. Receptet hittade jag på fina Jennys matblogg. Apelsinchokladen på toppen ger kladdkakan det där lilla extra! 

On Christmas we ate this yummy cake. The recipe is from Jenny's food blog. The orange chocolate on top gives the cake that little extra! 


Kladdkaka med apelsinchoklad

4 ägg

5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

8 msk kakao

3 dl vetemjöl

200 g smör
200 g mjölkchoklad med smak av apelsin

Värm ugnen till 175 grader.
Smält smöret. Låt svalna.
Smörj och bröa formen.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret.
och grädda i mitten på ugnen i ca 30 minuter. Smält chokladen och bred sedan över den svalnade kladdkakan. Kakan serveras kylskåpskall.


Sticky Cake with Orange Chocolate

4 egg

5 dl sugar

2 tsp vanilla sugar

8 tbsp cocoa

3 dl flour

200 g butter
200 g milk chocolate with orange taste

Preheat the oven to 175 degrees. Melt the butter and let cool. Grease a pan and set aside. Combine eggs, sugar, vanilla sugar, cocoa, flour and butter. Pour the batter into the prepeard pan and bake for 30 minutes. Melt the chocolate and pour it over the cooled cake. Serve the cake chilled.