A favorite Christmas candy. Smooth and soft, and it melts in your mouth. You can mix gingerbread spices in the batter if you like, but I think the gingerbreads provide enough sufficient taste for me.
Pepparkaksfudge
300
g vit choklad
0,5
burk kondenserad mjölk
1
msk smör
nypa
salt
4
msk marshmallow fluff
pepparkakor,
i bitar
Lägg
smörat bakplåtspapper i en form, ca 25x25cm. Fyll formens botten med
pepparkakssmul. Blanda choklad, kondenserad mjölk, smör och salt i en kastrull.
Värm upp sakta tills chokladen smält och allt är slätt. Ta bort från värmen och
blanda i marshmallow fluff. Häll i formen och strö på mera pepparkakor. Tryck
pepparkaksbitarna in en aning i smeten. Ställ kallt, gärna över natten.
Gingerbread
Fudge
300
g white chocolate
0,5
can condensed milk
1
tbsp butter
pinch
of salt
4
tbsp marshmallow fluff
gingerbread,
pieces
Place
buttered parchment paper in a form, about 25x25cm. Fill the bottom with
gingerbread pieces. Combine chocolate, condensed milk, butter and salt in a
saucepan. Heat gently until the chocolate is melted and everything is smooth.
Remove from heat and stir in marshmallow fluff. Pour into the form and sprinkle
on more gingerbread. Press gingerbread a little into the mixture. Chill,
preferably overnight.
17 Comments
Äntligen kan jag kommentera! I morse gick det inte av någon anledning O.o
ReplyDeleteDet här ser så fruktansvärt gott ut så jag vet inte om jag kommer kunna hålla mig ifrån det! Marshmallowsfluff låter lite väl ovegetariskt kanske, men ibland får man offra sig för att kunna njuta ;)
Jösses så frestande! Detta vill jag testa. :)
ReplyDeleteå det såg riktigt gott ut...vem vet jag kanske provar dessa oxå ha ha. Jag snor ju recept av dig hela tiden....jordnötsbollarna blev mkt uppskattade i fikarummet idag! En varnade de andra..."ät inte av de här *paus* de vill jag för mig själv"....ja du ser, du är populär på mitt jobb!
ReplyDeleteMums mums, dessa lät jättegoda.
ReplyDeleteGjorde min traditionella fudge i helgen. Den är i stort sett slut... Brorssonen fikade här igår ;-)
Vilka jättefina muffins du har gjort nedan.
Ha fint!
Kram
Dessa lät väldigt goda, marshmallowfluff i låter spännande :-)
ReplyDeleteThis fudge looks amazing! Bookmarked!!
ReplyDeleteJag börjar fundera på hur jag ska hinna baka och äta allt gott som du och många andra bloggare postar så här innan jul. Jag får nog ta lite tjänstledigt minsann ;)
ReplyDeleteSpännande! Detta var något helt nytt för mig som jag MÅSTE testa / Emma
ReplyDeleteGud så gott!! Finns ju otroligt många recept på fudge. Med kondencerad mjölk och fluff låter ju smarrigt!
ReplyDeleteVilken kanonfudge! Fudge verkar vara årets godis. Verkligen smaskens med pepparkaka. De ser ut som kakfudge, något mellanting mellan kakor och godis. Dina står så ut från de flesta andras.
ReplyDeleteAlexandra: Förlåt, det var mitt misstag att ni inte kunde kommentera! Men jag har fixat det nu :)
ReplyDeleteMatarkivet: :) Testa gärna!
Veropenn: Roligt att du provar mina recept och bra att de uppskattas på jobbet också!
Susanne: Fudge är gott!! Tack.
Linda: Tack :)
Ruth: Thanks :)
Kim: Ja, det är mycket man vill prova och laga :)
Emma: Ja, testa gärna!
Sofie: Ja, det finns väldigt olika recept och goda är de ju också :)
Linda: Tack så mycket och ja, fudge är populärt!
Så gott det låter, med pepparkaka och fudge! Kan snart inte läsa din blogg mera. ;)
ReplyDeleteTove: Haha :)
ReplyDeleteHoppsan va gott detta ser ut och va...farligt kan ja tänka mig.gjorde igår rocky road.mäktigt o gott
ReplyDeleteLåter underbart gott. Kondenserad mjölk måste inhandlas!
ReplyDeleteLåter underbart gott! Tjusiga bilder också som får en att dreggla :)
ReplyDeleteSmulansbakblogg: Ja, mycket gott :)
ReplyDeleteRemsan: Tack :)
Cecilia: Tack så mycket :)