Winter is the theme in this month's Månadens sötsak. My contribution is Snow cookies!
Snow
dusted Cranberry-Chocolate Cookies
120 g
butter
1,5
dl brown sugar
0,5
dl sugar
1 egg
2,5
dl flour
0,5
dl cocoa
0,5
tsp baking powder
2 dl
chocolate, pieces
2 dl
dried cranberries
Preheat
oven to 175 degrees. Beat butter and sugar. Beat in egg. Mix in flour, baking
powder, cocoa, chocolate and cranberries. Drop dough with a spoon on a
parchment paper covered baking sheet and bake for about 10 minutes. Let cool. Sprinkle
with icing sugar.
Snöpudrade
Tranbär-Choklad Cookies
120 g
smör
1,5
dl farinsocker
0,5
dl socker
1 ägg
2,5
dl mjöl
0,5
dl kakao
0,5
tsp bakpulver
2 dl
chokladbitar
2 dl
torkade tranbär
Värm
ugnen till 175 grader. Vispa smör och socker . Vispa i ägget. Blanda i mjöl,
bakpulver, kakao, choklad och tranbär. Med en sked klicka ut cookies på en
bakplåtspappersködd plåt och grädda ca 10 minuter. Låt svalna och pudra över
florsocker.
15 Comments
Så goda de ser ut, och perfekt vintriga!
ReplyDeleteVilket läckert bidrag du bakat. Ser mums ut. Choklad är alltid gott.
ReplyDeleteOj vad jag blev sugen nu!
ReplyDeleteDu tar så fina bilder, man kan nästan känna doften ända till Sverige
Jättefina och ser riktigt smarriga ut! Bra bidrag till månadens sötsak :)
ReplyDeleteFotona är som vanligt så fina, duktiga du!
Tove: Tack ;)
ReplyDeleteSusanne: Choklad är faktiskt gott :)
Tomtens Dotter: :) Tack, så snällt av dig!
Amy: Tack, snälla du!
Dem ser ju jätte goda ute!
ReplyDeleteÖnskar dig en trevlig dag!
De ser jättegoda ut! De ska jag testa! Får själv snabba på om jag ska vara med i månadens sötsak denna månad!
ReplyDeleteSå fina! Gav mig julstämning, och jag är rätt så motvillig när det gäller julstämning så det är ett gott betyg ;)
ReplyDeleteVardagslyx: Tack, en bra dag till dig också!
ReplyDeleteTherese: Tack! Du hinner ännu :)
Kim: Tack och vad roligt om jag kunde bidra med lite julstämning!
SV: Tack, synd bara att marängen inte blev bra.
ReplyDeleteDe där kakorna ser riktigt smarriga ut ju, jag har aldrig bakat med tranbär, låter gott iaf!
Ser ju härligt vintriga ut, perfekt bidrag:)
ReplyDeleteHoppas du får en härlig helg.
åh såååååååååå goda de ser ut,och ser ju så härligt ut med lite florsocker..perfekt
ReplyDeleteChokladfreak: Tack och tranbär passar bra i bakverk!
ReplyDeleteMårtenssons kök: Tack det samma!
Smulansbakblogg: Tack :)
Alltså du och dina underbara, fantastiska recept och bilder <3 Det ser SÅ gott ut! Perfekt bidrag till månaden sötsak! Kul att du använde tranbär också, det tycker jag mycket om :)
ReplyDeleteAlexandra: Tack snälla du för dina peppande ord!
ReplyDelete