Igår var jag på en kinesisk bröllopsfest med nio rätters middag! Jag kommer att göra ett eget inlägg om festen och maten senare. Idag får ni ett recept på focaccia med oliver!
Yeasterday I was at a chinese wedding party with nine course meal! I will write a separate post about the party and food later. Today you get a recipe for focaccia with olives.
Olivfocaccia
4,5 dl vatten
3 tsk torrjäst
0,5 dl olivolja
2 tsk salt
ca 10 dl mjöl
1 dl hackade oliver
Garnering
2 msk olivolja
gröna och svarta oliver
flingsalt
Värm vattnet till 42 grader och blanda i salt, olja,
torrjäst och hälften av mjölet. Arbeta degen med maskin smidig och tillsätt
mjöl efterhand. Låt jäsa övertäckt 1,5 h.
Häll degen på plåt med bakplåtspapper och platta ut
den. Pensla med olivolja och tryck gropar I degen som du fyller med oliver.
Strö flingsalt över. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda i 225 grader ca 20 minuter.
Olive Focaccia
4,5 dl water
3 tsp dry yeast
0,5 dl olive oil
2 tskpsalt
about 10 dl flour
1 dl chopped olives
Garnish
2 tbsp olive oil
green and black olives
sea salt
Heat the water to 42 degrees and mix in salt, oil, dry
yeast and half of the flour. Work the dough by machine smooth and add the rest
of the flour. Let rise covered 1,5 h.
10 Comments
Jisses, 9-rätters! Ser fram emot bilderna från bröllopsfesten.
ReplyDeleteFocaccia är för mig lite av ett festbröd. Det blir nästan bara att jag bakar det när vi ska ha lite fler gäster.
Olivfocaccia är mumsigt.
ReplyDeleteKul med kinesiskt bröllop! Ser fram emot ditt inlägg :)
Älskar foccacia, att man kan variera det med hjälp av olika topping.
ReplyDeleteKram Malin
Remsan: Stämmer att det är ett bröd som man bakar lätt till ett större gäng!
ReplyDeleteAmy: Jaa!
Malin: Ja, exakt! Kram
9 rätter? Det låter spännande.
ReplyDeleteÄlskar foccacia.
http://smaskelismaskens.blogspot.com/
Foccacia är det perfekta bjudbrödet!
ReplyDeleteInlägget om de 9 rätterna ser vi verkligen fram mot... 9 rätter!!!
Foccacia är så gott. Tjusigt blev det också, till skillnad från mina när jag gör. Misslyckats totalt 2 ggr i rad.. Oh well.
ReplyDeleteDet va länge sen vi gjorde foccacia här hemma men det e verkligen jättegott och det går ju variera så mycket vad man har i; oliver, soltorkade tomater... Gott!
ReplyDeletede var första gången jag smakade och ens bakade för inte så länge sedan och de är så gott.
ReplyDeletekommer nog baka dessa mer då de blir vår och sommar.härligt med picknick
Smaskelismaskens: Ja, gott är det!
ReplyDeleteMårtenssons kök: Exakt!
Cecilia: Oj, nej! Bättre tur nästa gång!
Anneli: Ja, det är bra när man kan ta av det man har hemma :)
Smulansbakblogg: Ja, mycket gott!