Friday, October 28, 2011

Tomato Tarte Tatin

Har ni kvällens meny redan planerad? Inte? Då kunde ni göra denna enkla och smakrika paj!

Have you already planned this evening's menu? Not? Then you could make this simple and delicious pie!


Tarte Tatin med tomater

3 ½ dl mjöl
1 ½ dl riven lagrad ost
100 g smör
3 msk kallt vatten

fyllning
(körsbärs)tomater
130 g röd pesto

Blanda ihop mjöl, riven ost och vatten.

Klä en ugnsform med bakplåtspapper. Fördela peston jämnt på formens botten. Skär tomaterna i ganska tjocka skivor. Lägg tomatskivorna på peston. Kavla ut degen ett par centimeter tjock och placera på tomaterna. Grädda i 180 graders ugn tills degen har fin färg ca 15-20 minuter. Låt kakan svalna innan du vänder den. Dekorera med tomater och basilika.


Tarte Tatin with Tomatoes

3 ½ dl flour
1 ½ dl grated aged cheese
100 g butter
3 tbsp cold water

filling
(cherry) tomatoes
130 g red pesto

Mix together flour, grated cheese and water.

Line a baking dish with parchment paper. Spread pesto evenly on the bottom of the dish. Cut the tomatoes into fairly thick slices. Place tomato slices on the pesto. Roll out the dough two cm thick and place on the tomatoes. Bake in 180 degrees oven until the pastry is nicely browned about 15-20 minutes. Let the cake cool before turning it. Garnish with tomatoes and basil.

9 comments:

  1. Vilken häftig rätt! Och verkar inte så svår heller! Åker genast på testa-listan!

    ReplyDelete
  2. Denna måste jag också testa att laga, dock inte ikväll :) Ser så gott ut!

    ReplyDelete
  3. Men vad lyxigt det ser ut! Kul idé!

    ReplyDelete
  4. Oj, detta måste jag testa. Låter ungefär hur gott som helst!!!

    ReplyDelete
  5. Vilken fin och framförallt god paj att bjuda på.
    Här blir potatisgratäng med kött idag :-)

    Trevlig helg!

    ReplyDelete
  6. Frostrosor: Den r väldigt enkel att laga :)

    Amy: Ja, testa gärna!

    Tant Gul: Tack :)

    Matarkivet: Ja, den är väldigt god!

    Susanne: Tack! Glad helg!

    ReplyDelete
  7. ååh, nam, nam, NAM! Jag som inte får nog av tomater! Och röd pesto i måste ju vara himmelskt gott! Spännande recept också, inte riktigt paj men ändå på något sätt... Ja, det här ska jag prova - inte ikväll, men snart =D

    ReplyDelete
  8. Alexandra: Hoppas du gillar den lika mycket som jag, ifall du testar att baka den :)

    ReplyDelete
  9. Åh, vad gott det ser ut och låter, detta måste testas. KRAM

    ReplyDelete