Det här receptet på scones fann jag på den finska bloggen Voisilmäpeliä. De blir så goda och är ännu följande dag mjuka och goda. Rekommenderas! Vill även gratulera min mamma som fyller år idag!!
This recipe
for scones I found on the Finnish blog Voisilmäpeliä. They are so good and are
even the following day soft and good. Today is my mum's birthday, so congratulations to her!!
Scones
5 dl mjöl
2 msk socker
1,5 msk bakpulver
¼ tsk salt
80 g smör, kallt
2 dl grädde
Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt
i en skål. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna och blanda sist i
grädden. Platta degen 4 cm tjock och ta ut 6 scones med en rund form eller skär
degen i bitar. Pensla sconen med ägg och
grädda i 200 grader ca 20 minuter. Servera med clotted cream och sylt.
Scones
5 dl flour
2 tbsp sugar
1,5 tbsp baking powder
¼ tsp salt
80 g butter, cold
2 dl cream
Mix flour, sugar, baking powder and salt
in a bowl. Pinch the butter with the dry ingredients and then add the cream.
Flat dough 4 cm thick and take out six scones with a round shape or cut the
dough into pieces. Brush the scones with egg and bake at 200 degrees about 20
minutes. Serve with clotted cream and jam.
24 Comments
My favorite thing to have for breakfast. Yours look perfect!
ReplyDeleteÅ clotted cream! Det är så himla gott men inget vi har i affärerna här i Sverige. Min sambo är från England så jag passar alltid på att äta cream tea när vi är och hälsar på i England. Har förstått att man kan göra clotted cream själv, gör du det?
ReplyDeleteTycker dessa låter alldeles perfekt goda, de ser även ut att smaka ljuvligt gott.
ReplyDeleteÖnskar dig en fin lördag och grattis till din mamma
Wow, vad snygga de blev, jag är helt säker på att de var underbart goda också! Och som vanligt älskar jag dina bilder, YUM :)Gratulera mamma från mig med ;)
ReplyDeleteHärligt med Scones som är goda dagen efter. Annars brukar de ju bara funka i en halvtimme :-)
ReplyDeletegott med bröd,men scones har jag inte gjort på länge då de är bröd som blir väldigt tråkigt så snabbt,men detta ser intressant ut,och låter jättebra att de är lika gott dagen efter
ReplyDeleteVa gott med scones! Brukar vara bäst nybakta därför ska jag definitivt testa detta receptet!
ReplyDeletegarden at nina place: Thanks!
ReplyDeleteTherese: Ja, man kan göra själv clotted cream. Jag har inte gjort egen, men det är något jag skall testa att göra!
Susanne: Tack så mycket!
Alexandra: Ja, mycket goda och tack :)
Tomtens Dotter: Ja, det stämmer!
Smulansbakblogg: Ja, dessa funkar verkligen följande dag :)
Amy: Ja, gott :) Testa gärna!!
Så gott!! Riktig helg-frulle med scones. Fast när jag var liten så åt vi ofta scones på söndagskvällar. Snygga de blev när man stansar ut dem!
ReplyDeleteYour photos are like an artists pastels. They are really beautiful. I also love your recipe and know that I would enjoy these. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteAh, otrooligt gott med scones! Känner hur jag suktar efter härlig nygraddade scones med cream cheese ;)
ReplyDeleteSofie: Ja, gott är det :)
ReplyDeleteMary: Ooh, thanks for your kind words!
Maria: Ja, cream cheese passar också bra med scones!
Sugen jag blev ni på scones, så länge sedan jga gjorde scones, det är ju hur gott som helst! Kram
ReplyDeleteJag gjorde dessa scones nu ikväll.. och ooohh my god vilka scones.. Det absolut godaste jag ätit.. Helt galet goda var dom.. men, vet inte vad jag gjorde för fel för de blev så möra att de bara ramlade isär.. Hur föriktiga vi är var så smulade de sönder.. Några tips på vad jag gjorde för fel?? måste helt enkelt få göra dem igen
ReplyDeleteLInda: Ja, det är det ju :)
ReplyDeleteCarola: Roligt :) Kan vara för mycket mjöl i eller sedan att man blandar degen för mycket. Allt skall bara snabbt röras ihop. Hoppas dessa tips hjälper :)
Mums, det lät gott! Att ha grädde i måste jag prova någon gång. :) Och att de håller sig saftiga även dagen efter låter ju inte helt fel :) Kram
ReplyDeleteJa, det skall du göra! Kram
DeleteSer supersmarrigt ut! Ska det vara 1,5 msk bakpulver eller 1,5 tsk bakpulver? Undrar bara för att de flesta recepten jag sett brukar ha 1-2 tsk, men det är kanske det som är hemligheten bakom att få dem så höga och fina? :)
ReplyDeleteHej! Ja, det skall vara 1,5 msk! Det låter mycket, men scones har vanligen en hög andel bakpulver! Lycka till!
DeleteTack för snabbt svar. Nu blir det scones till kvällsfikat. :-)
DeleteVarsågod :) Hoppas det smakar!
DeleteUnderbart recept :) tusen tack!
ReplyDeleteVeronica
Tack Veronica :)
DeleteSuper goda! :) men mina blev jätte torra och ramlade isär jätte mkt, vet inte vad jag lyckades göra för fel:/
ReplyDelete