Saturday, October 29, 2011

Scones med grädde

Det här receptet på scones fann jag på den finska bloggen Voisilmäpeliä. De blir så goda och är ännu följande dag mjuka och goda. Rekommenderas! Vill även gratulera min mamma som fyller år idag!!

This recipe for scones I found on the Finnish blog Voisilmäpeliä. They are so good and are even the following day soft and good. Today is my mum's birthday, so congratulations to her!!


Scones

5 dl mjöl
2 msk socker
1,5 msk bakpulver
¼ tsk salt
80 g smör, kallt
2 dl grädde

Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna och blanda sist i grädden. Platta degen 4 cm tjock och ta ut 6 scones med en rund form eller skär degen i bitar.  Pensla sconen med ägg och grädda i 200 grader ca 20 minuter. Servera med clotted cream och sylt.


Scones

5 dl flour
2 tbsp sugar
1,5 tbsp baking powder
¼ tsp salt
80 g butter, cold
2 dl cream

Mix flour, sugar, baking powder and salt in a bowl. Pinch the butter with the dry ingredients and then add the cream. Flat dough 4 cm thick and take out six scones with a round shape or cut the dough into pieces. Brush the scones with egg and bake at 200 degrees about 20 minutes. Serve with clotted cream and jam.



23 comments:

  1. My favorite thing to have for breakfast. Yours look perfect!

    ReplyDelete
  2. Å clotted cream! Det är så himla gott men inget vi har i affärerna här i Sverige. Min sambo är från England så jag passar alltid på att äta cream tea när vi är och hälsar på i England. Har förstått att man kan göra clotted cream själv, gör du det?

    ReplyDelete
  3. Tycker dessa låter alldeles perfekt goda, de ser även ut att smaka ljuvligt gott.

    Önskar dig en fin lördag och grattis till din mamma

    ReplyDelete
  4. Wow, vad snygga de blev, jag är helt säker på att de var underbart goda också! Och som vanligt älskar jag dina bilder, YUM :)Gratulera mamma från mig med ;)

    ReplyDelete
  5. Härligt med Scones som är goda dagen efter. Annars brukar de ju bara funka i en halvtimme :-)

    ReplyDelete
  6. gott med bröd,men scones har jag inte gjort på länge då de är bröd som blir väldigt tråkigt så snabbt,men detta ser intressant ut,och låter jättebra att de är lika gott dagen efter

    ReplyDelete
  7. Va gott med scones! Brukar vara bäst nybakta därför ska jag definitivt testa detta receptet!

    ReplyDelete
  8. garden at nina place: Thanks!

    Therese: Ja, man kan göra själv clotted cream. Jag har inte gjort egen, men det är något jag skall testa att göra!

    Susanne: Tack så mycket!

    Alexandra: Ja, mycket goda och tack :)

    Tomtens Dotter: Ja, det stämmer!

    Smulansbakblogg: Ja, dessa funkar verkligen följande dag :)

    Amy: Ja, gott :) Testa gärna!!

    ReplyDelete
  9. Så gott!! Riktig helg-frulle med scones. Fast när jag var liten så åt vi ofta scones på söndagskvällar. Snygga de blev när man stansar ut dem!

    ReplyDelete
  10. Your photos are like an artists pastels. They are really beautiful. I also love your recipe and know that I would enjoy these. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  11. Ah, otrooligt gott med scones! Känner hur jag suktar efter härlig nygraddade scones med cream cheese ;)

    ReplyDelete
  12. Sofie: Ja, gott är det :)

    Mary: Ooh, thanks for your kind words!

    Maria: Ja, cream cheese passar också bra med scones!

    ReplyDelete
  13. Sugen jag blev ni på scones, så länge sedan jga gjorde scones, det är ju hur gott som helst! Kram

    ReplyDelete
  14. Jag gjorde dessa scones nu ikväll.. och ooohh my god vilka scones.. Det absolut godaste jag ätit.. Helt galet goda var dom.. men, vet inte vad jag gjorde för fel för de blev så möra att de bara ramlade isär.. Hur föriktiga vi är var så smulade de sönder.. Några tips på vad jag gjorde för fel?? måste helt enkelt få göra dem igen

    ReplyDelete
  15. LInda: Ja, det är det ju :)

    Carola: Roligt :) Kan vara för mycket mjöl i eller sedan att man blandar degen för mycket. Allt skall bara snabbt röras ihop. Hoppas dessa tips hjälper :)

    ReplyDelete
  16. Mums, det lät gott! Att ha grädde i måste jag prova någon gång. :) Och att de håller sig saftiga även dagen efter låter ju inte helt fel :) Kram

    ReplyDelete
  17. Ser supersmarrigt ut! Ska det vara 1,5 msk bakpulver eller 1,5 tsk bakpulver? Undrar bara för att de flesta recepten jag sett brukar ha 1-2 tsk, men det är kanske det som är hemligheten bakom att få dem så höga och fina? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej! Ja, det skall vara 1,5 msk! Det låter mycket, men scones har vanligen en hög andel bakpulver! Lycka till!

      Delete
    2. Tack för snabbt svar. Nu blir det scones till kvällsfikat. :-)

      Delete
  18. Underbart recept :) tusen tack!
    Veronica

    ReplyDelete