Wednesday, October 5, 2011

Breadcrumbs

När jag lagade smörgåstårtan blev det mycket brödkanter över, och jag vill helst inte kasta bort något som kan användas, så jag gjorde ströbröd. 

When I made the sandwich cake I was left with a lot of bread crusts . I rather not throw anything away, when it can be used to something else. So, I decided to make breadcrumbs.


Ströbröd

Torka bröd i ugnen i 75 grader ca 1-1,5h. Mixa till mjöl. Förvara i burk med lock.




Breadcrumbs

Dry the bread in the oven at 75 degrees approximately 1-1,5 hour. Blend smooth. Store in a jar with lid.


11 comments:

  1. Alltid bra att ta hand om rester - och härligt med eget ströbröd! Då vet du precis vad som finns i det =)

    ReplyDelete
  2. Bra att ta tillvara på resterna! :-)
    Och roligare att baka med eget ströbröd

    Ha en jättefin Onsdag

    // Jenny

    ReplyDelete
  3. Vad smart, tack för tips :-)

    Ha en bra dag!

    ReplyDelete
  4. Mycket bra med återvinning! Och att dessutom få till sådana foto som till o med gör att ströbröd ser vackert ut...:)

    ReplyDelete
  5. Alexandra: Javisst!

    Ellie: Exactly!

    Jenny: Stämmer :)

    Susanne: Varsågod :)

    Mårtenssons kök: Tack för era vänliga ord!

    ReplyDelete
  6. Homemade bread crumbs are so much nicer than the store bought kind. Great idea! :)

    Have a wonderful day!

    ReplyDelete
  7. Ihanaa itsetehtyä korppujauhoa! Minusta kaupan korppujauho haisee ja maistuu usein tunkkaiselta, oletko huomannut?
    Mukavaa syksyä!

    ReplyDelete
  8. Så smart, det måste jag testa, som det är nu så får fåglarna gammalt bröd, fast de blir ju glada förstås :-)

    ReplyDelete