Tuesday, September 6, 2011

Salsa-Cheese Quiche


Salsa-ostpaj

1 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1 dl fullkornsmjöl

½ tsk bakpulver

½ tsk salt

½ dl smält margarin
½ dl kvarg

½ dl vatten

Fyllning
3 ägg
2 dl grädde
150 g riven ost, stark
0,5 tsk salt
1 krm peppar

Blanda de torra ingredienserna och rör i margarin, kvarg och vatten. Tryck degen i en form och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 200 grader 10 minuter.
Häll salsan på pajbottnet och häll på äggblandningen. Grädda i 200 grader ca 25-30 minuter.


Salsa-Cheese Quiche

1 dl plain flour 

1 dl oatmeal 

1 dl whole wheat flour 

½ tsp baking powder 

½ tsp salt 

½ dl melted margarine
½ dl quark 

½ dl water

Filling
3 eggs
2 dl cream
150 g grated cheese, strong
0,5 tsp salt
1 pinch pepper

Mix the dry ingredients and stir in margarine, quark and water. Press the dough into a pie dish and pre-bake the crust at 200 degrees for 10 minutes.
Spread salsa on the crust and then pour the egg mixture over. Bake at 200 degrees for 25-30 minutes.


10 comments:

  1. Love the flavors of your quiche. Salsa-cheese.... Love it!

    ReplyDelete
  2. Sån kaka har jag aldrig smakat! :)

    Sv: Åh, tackar! :D

    ReplyDelete
  3. Ellie: Thanks :)

    Victoria: :)

    Jenny: Tack!

    ReplyDelete
  4. Du gör så mycket smarrigt så man vågar knappt kika in här ; )

    Kantarellpaj är inte så tokigt, tack för tips.

    ReplyDelete
  5. SusanneSj: Tack, det var snällt sagt!

    ReplyDelete
  6. Quiche av alla dess slag är så gott. Med salsa har jqag nog däremot inte testat. Ser väldigt gott ut.

    ReplyDelete