Använd helst färska hallon! Jag hade frysta och fyllningen ville inte riktigt stelna, men smaken var det inget fel på.

Preferably use fresh raspberries! I had frozen and the filling did not really solidify, but the taste was great.


Hallon-citronkaka

3,5 dl Marie kex

6 msk smör, smält
skal från 1 citron


2 stora äggulor

1 burk kondenserad mjölk
juice från en citron
1 tsk citronskal
150 g färska hallon

Sätt ugnen på 175C. Smörj en ugnsform 20x20cm. Ställ åt sidan.
I en skål kombinera kexsmulor, smält smör, socker och citronskal. Rör tills kexen är fuktiga. Tryck kexsmulorna i ugnsformen, även lite upp på kanten. Grädda i 10 minuter. Ta bort från ugnen och låt svalna till rumstemperatur.
Blanda äggulor och kondenserad mjölk. Rör i citronsaft och rivet citronskal. Rör tills blandningen börjar tjockna en aning. Vänd försiktigt ner hallonen.
Häll fyllningen jämnt över kexbottnent. Grädda i 15 minuter, eller tills fyllningen stelnat. Låt svalna till rumstemperatur och kyl sedan i minst en timme före servering. Skär i bitar.


Raspberry-Lemon Cake

3,5 dl Marie biscuit 

6 tbsp butter, melted
zest from 1 lemon 


2 large egg yolks 

1 can condensed milk
juice from one lemon
1 tsp lemon zest
150 g fresh raspberries

Preheat the oven to 175C. Grease a baking dish 20x20cm. Set aside.
In a bowl, combine biscuit crumbs, melted butter, sugar and lemon peel. Stir until the biscuits are moist. Press the biscuit crumbs in the oven dish, even a little on the edges. Bake for 10 minutes. Remove from oven and let cool to room temperature.
Mix egg yolks and condensed milk. Stir in lemon juice and lemon zest. Stir until the mixture begins to thicken slightly. Gently fold in the raspberries.
Pour the filling evenly over the crust. Bake for 15 minutes, or until just set.
Let cool to room temperature and then cool at least an hour before serving. Cut into pieces.