Thursday, September 1, 2011

Raspberry & Lemon Cake

Använd helst färska hallon! Jag hade frysta och fyllningen ville inte riktigt stelna, men smaken var det inget fel på.

Preferably use fresh raspberries! I had frozen and the filling did not really solidify, but the taste was great.


Hallon-citronkaka

3,5 dl Marie kex

6 msk smör, smält
skal från 1 citron


2 stora äggulor

1 burk kondenserad mjölk
juice från en citron
1 tsk citronskal
150 g färska hallon

Sätt ugnen på 175C. Smörj en ugnsform 20x20cm. Ställ åt sidan.
I en skål kombinera kexsmulor, smält smör, socker och citronskal. Rör tills kexen är fuktiga. Tryck kexsmulorna i ugnsformen, även lite upp på kanten. Grädda i 10 minuter. Ta bort från ugnen och låt svalna till rumstemperatur.
Blanda äggulor och kondenserad mjölk. Rör i citronsaft och rivet citronskal. Rör tills blandningen börjar tjockna en aning. Vänd försiktigt ner hallonen.
Häll fyllningen jämnt över kexbottnent. Grädda i 15 minuter, eller tills fyllningen stelnat. Låt svalna till rumstemperatur och kyl sedan i minst en timme före servering. Skär i bitar.


Raspberry-Lemon Cake

3,5 dl Marie biscuit 

6 tbsp butter, melted
zest from 1 lemon 


2 large egg yolks 

1 can condensed milk
juice from one lemon
1 tsp lemon zest
150 g fresh raspberries

Preheat the oven to 175C. Grease a baking dish 20x20cm. Set aside.
In a bowl, combine biscuit crumbs, melted butter, sugar and lemon peel. Stir until the biscuits are moist. Press the biscuit crumbs in the oven dish, even a little on the edges. Bake for 10 minutes. Remove from oven and let cool to room temperature.
Mix egg yolks and condensed milk. Stir in lemon juice and lemon zest. Stir until the mixture begins to thicken slightly. Gently fold in the raspberries.
Pour the filling evenly over the crust. Bake for 15 minutes, or until just set.
Let cool to room temperature and then cool at least an hour before serving. Cut into pieces.

10 comments:

  1. Yum! Delicious cake, I love those flavours :-)

    ReplyDelete
  2. Hej, hittade precis din blogg! Jag bor också i Singapore sedan 5 år tillbaka och jag ser att vi har ett gemensamt intresse i fotografering!

    Mvh
    Gunilla Lindgren

    ReplyDelete
  3. Gud vad gott! På tal om något helt annat - har du något hett restaurangtips i Singapore? Min syster bodde där mellan 2005-2008, och nu ska hon dit på semester i september. Har det öppnat något gott ställe de senaste åren?

    ReplyDelete
  4. Gud vad gott. Perfekt för en sommar dag. YUM YUM!

    ReplyDelete
  5. Åh, den ser fantastiskt läcker ut. Spännande kaka som verkar och ser ut att vara jättegod.

    ReplyDelete
  6. Wow, det ser helt ljuvligt ut, och det är lite annorlunda också, har inte läst något liknande recept (och tro mig när jag säger att jag läser en hel del sådana) ;)

    ReplyDelete
  7. Hoppsan det där såg gott ut, har inte sett det där receptet tidigare, borde testa det eftersom jag gillar citron!

    ReplyDelete
  8. Maria: Thanks! Have a great day!

    Gunilla: Roligt att du hittade hit och trevligt att höra att du bor i Singapore! Skall kolla in din blogg :) Önskar dig en trevlig helg!

    Helena: Tack! Singapore är känt som matens mecka :) Marina Bay Sands Skypark är värt ett besök och restaurangen KU DÉ TA där har fått mycket beröm, http://www.marinabaysands.com/Singapore-Restaurants/Fine-Dining/KU-DE-TA/.
    En av mina favoriter är Original Sin i Chip Bee Gardens, vegetarisk, bra kvalité på maten och om din syster gillar Afternoon High tea så rekommenderar jag Goodwood Park, nära Orchard Road. Ett litet café, som blivit väldigt populärt, är Kith i Robertson Quay området. De serverar goda scones och sandwich! Din syster får gärna ta kontakt med mig om hon vill fråga något mer :)

    Delishh: Tack, ja passar bra på sommaren!

    Minna: Tack! Och jo, den är väldigt god :)

    Alexandra: Tack :) Det är roligt med lite annorlunda recept ibland :)

    KarinW: Ja, testa gärna!

    ReplyDelete
  9. Alltså, jag dör en smula... Här är så mycket gott jag vill baka så det börjar snurra i huvudet...

    ReplyDelete