Tofu-kikärtsbiffar

3 dl kikärter
250 g tofu
1 lök
1 klyfta vitlök
0,5 tsk salt
0,5 tsk paprika
1 tsk basilika
0,5 tsk spiskummin
sambal oelek
skal av en citron
0,5 dl skorpmjöl
0,5 dl mjöl

Skölj kikärterna. Mosa ärterna med en handmixer. Tillsätt tofu, hackad lök, vitlök, spiskummin, paprika, basilika, sambal oelek och salt. Blanda med en sked. Blanda i mjöl och skorpmjöl. Forma smeten till biffar och stek i olja tills bruna.


Tofu-Chickpea Patty

3 dl chickpeas
250 g tofu
1 onion
1 clove of garlic
sambal oelek
0,5 tsp salt
0,5 tsp paprika
1 tsp basil
0,5 tsp jeera
grated rind of 1 lemon
0,5 dl bread crumbs
0,5 dl wheat flour

Rinse the chickpeas. Mash the peas with a hand blender. Add tofu, onion, garlic, jeera, paprika, basil, sambal oelek and salt. Mix with a spoon. Mix in flour and breadcrumbs. Shape the mixture into patties and fry in oil until brown.