Tofu-kikärtsbiffar
3 dl kikärter
250 g tofu
1 lök
1 klyfta vitlök
0,5 tsk salt
0,5 tsk paprika
1 tsk basilika
0,5 tsk spiskummin
sambal oelek
skal av en citron
0,5 dl skorpmjöl
0,5 dl mjöl
Skölj kikärterna. Mosa ärterna med en handmixer. Tillsätt tofu, hackad lök, vitlök, spiskummin,
paprika, basilika, sambal oelek och salt. Blanda med en sked. Blanda i mjöl och
skorpmjöl. Forma smeten till biffar och stek i olja tills bruna.
Tofu-Chickpea Patty
3 dl chickpeas
250 g tofu
1 onion
1 clove of garlic
sambal oelek
0,5 tsp salt
0,5 tsp paprika
1 tsp basil
0,5 tsp jeera
grated rind of 1 lemon
0,5 dl bread crumbs
0,5 dl wheat flour
Rinse the chickpeas. Mash the peas with a hand
blender. Add tofu, onion, garlic, jeera, paprika, basil, sambal
oelek and salt. Mix with a spoon. Mix in flour and breadcrumbs. Shape the
mixture into patties and fry in oil until brown.
8 Comments
Det måste testas!!
ReplyDeleteTack för tipset! Har inte lyckats få till veggie pattys så bra än, så jag ska testa detta!
ReplyDeleteGott kryddat, härliga blandningar!
ReplyDeleteRebecca: Ja, gör det :)
ReplyDeleteKim: Testa gärna och hör av dig vad du tyckte!
Mårtenssons kök: Tack :)
Vilken tofu är det man ska använda?
ReplyDeleteKram
Mjuk/silken tofu passar bäst i detta recept :) Kram
DeleteOkej tack! (: ska laga dessa någon dag framöver, verkar goda. Jag tror inte att dem kommer att svika mig heller! ^^
ReplyDeleteKram
Nu har jag lagat dem till mig och mina föräldrar som fick godkänt och jag gillade dem väldigt mkt kommer definitivt att skrivas ner i min receptbok!
ReplyDeleteTack så mycket för receptet! :D