Monday, August 8, 2011

Veggie Patty


Tofu-kikärtsbiffar

3 dl kikärter
250 g tofu
1 lök
1 klyfta vitlök
0,5 tsk salt
0,5 tsk paprika
1 tsk basilika
0,5 tsk spiskummin
sambal oelek
skal av en citron
0,5 dl skorpmjöl
0,5 dl mjöl

Skölj kikärterna. Mosa ärterna med en handmixer. Tillsätt tofu, hackad lök, vitlök, spiskummin, paprika, basilika, sambal oelek och salt. Blanda med en sked. Blanda i mjöl och skorpmjöl. Forma smeten till biffar och stek i olja tills bruna.


Tofu-Chickpea Patty

3 dl chickpeas
250 g tofu
1 onion
1 clove of garlic
sambal oelek
0,5 tsp salt
0,5 tsp paprika
1 tsp basil
0,5 tsp jeera
grated rind of 1 lemon
0,5 dl bread crumbs
0,5 dl wheat flour

Rinse the chickpeas. Mash the peas with a hand blender. Add tofu, onion, garlic, jeera, paprika, basil, sambal oelek and salt. Mix with a spoon. Mix in flour and breadcrumbs. Shape the mixture into patties and fry in oil until brown.

8 comments:

  1. Tack för tipset! Har inte lyckats få till veggie pattys så bra än, så jag ska testa detta!

    ReplyDelete
  2. Rebecca: Ja, gör det :)

    Kim: Testa gärna och hör av dig vad du tyckte!

    Mårtenssons kök: Tack :)

    ReplyDelete
  3. Vilken tofu är det man ska använda?
    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mjuk/silken tofu passar bäst i detta recept :) Kram

      Delete
  4. Okej tack! (: ska laga dessa någon dag framöver, verkar goda. Jag tror inte att dem kommer att svika mig heller! ^^
    Kram

    ReplyDelete
  5. Nu har jag lagat dem till mig och mina föräldrar som fick godkänt och jag gillade dem väldigt mkt kommer definitivt att skrivas ner i min receptbok!
    Tack så mycket för receptet! :D

    ReplyDelete