Som vätska i detta bröd använde jag tomatsås, som ger en härlig färg och god smak på brödet.

I used tomato sauce in this bread, which gives it a nice color and a good flavor.


Tomatbröd

2 dl tomatsås
1,5 tsk torrjäst
1 tsk salt
3-4 dl mjöl (jag använde råg- och vetemjöl)
2 msk olivolja
tomatpesto
basilika

Värm tomatsåsen till 42 grader och blanda i jästen. Låt stå 5 minuter. Blanda i salt, hälften av mjölet och olivolja. Knåda väl eller använd maskin. Ha i mjöl lite i taget tills degen lossnar från bunken kanter och känns mjuk. Låt jäsa övertäckt 1 h. Platta ut degen till en fyrkant och bred på tomatpesto och basilika. Rulla ihop som en rulltårta och lägg i en brödform. Låt jäsa ytterligare en timme. Grädda i 200 grader ca 35 minuter.


Tomato Bread

2 dl tomato sauce
1,5 tsp dry yeast
1 tsp salt
3-4 dl flour (I used rye and wheat flour)
2 tbsp olive oil
tomato pesto
basil

Heat the tomato sauce to 42 degrees and add the yeast. Let stand 5 minutes. Mix in salt, half of the flour and olive oil. Knead well, or use a machine. Add flour little at a time until dough comes off the bowl edges and is soft. Let rise for 1 hour covered. Flatten dough into a rectangle and spread with tomato pesto and basil. Roll up like a Swiss roll and place in a bread pan. Let rise for another hour. Bake at 200 degrees about 35 minutes.