Singapore National Day is celebrated every year on August 9, in commemoration of Singapore’s independence from Malaysia in 1965. This holiday features a National Day Parade, an address by Prime Minister of Singapore and fireworks celebrations.
The theme for NDP 2011 is Majulah! The Singapore Spirit. Majulah means “Onward!”. It represents strength, energy and dynamism to continually strive towards building a better Singapore.

Singapores nationaldag firas varje år den 9 augusti till minne av Singapores självständighet från Malaysia 1965. Denna dag firas med parad, tal av Singapores premiärminister och fyrverkerier.
Temat för NDP 2011 är Majulah! Andan av Singapore. Majulah betyder "Framåt!". Den representerar styrka, energi och dynamik för att ständigt sträva efter att bygga ett bättre Singapore. 


To mark the occasion I have baked cookies.
Dagen till ära har jag bakat småbröd.

Chocolate Cheesecake Cookies with Raspberry filling
120 g butter
1,8 dl sugar
1 egg
1 tsp vanilla sugar
2,4 dl flour
0,8 dl cocoa
¼ tsp baking powder
¼ tsp salt

filling
1 dl cream cheese
0,6 dl powdered sugar
2 tsp raspberry jam

Beat together butter and sugar until fluffy. Beat in eggs and vanilla. In a separate bowl, combine flour, cocoa, baking powder and salt. Add the dry ingredients into the butter-sugar mixture and mix until well blended.

Cool the dough for 15 minutes to make it easier to work with.

Filling: Mix together all ingredients for the filling.

Shape the dough into a ball and flatten out the dough between your hands. Add a teaspoon of filling in center of dough and cover with dough and roll into a ball. Repeat with remaining dough. Place cookies on baking sheet and bake at 350 degrees for 10-12 minutes. Allow to cool on the baking sheet, then transfer the biscuits to the refrigerator for about 30 minutes.


Choklad cheesecake kex med hallonfyllning
120 g smör
1,8 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
2,4 dl vetemjöl
0,8 dl kakao
¼ tsk bakpulver
¼ tsk salt

Fyllning
1 dl färskost
0,6 dl florsocker
2 tsk hallonsylt

Vispa ihop smör och socker fluffigt. Vispa i ägg och vaniljsocker. I en separat skål, kombinera mjöl, kakao, bakpulver och salt. Tillsätt de torra ingredienserna till smör-sockerblandningen och blanda tills allt är blandat.

Kyl degen i minst 15 minuter för att göra den lättare att arbeta med.

Fyllning: Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.

Forma degen till en boll och platta ut degen mellan händerna. Lägg en tsk av fyllningen i mitten av degen och täck med deg och rulla till en boll. Upprepa med den resterande degen. Lägg kexen på bakplåtspapper och grädda i 350 grader i 10-12 minuter. Låt svalna på plåten, överför sedan kexen till kylskåp ca 30 minuter.