The tomatoes get a good and sweet taste
when roasted in the oven. The tomatoes are good to eat on their own, have on your
sandwich, in salads, on pizza…
Tomaterna får en god och söt smak av att rostas i ugnen. Goda att äta som sådana, ha på brödet, i sallad, på pizza...
Slow Roasted Tomatoes
cherry tomatoes
olive oil
salt and pepper
Preheat oven to 140C. Line a sheet with parchment
paper. Halve the tomatoes longitudinally. Toss tomatoes with olive oil, salt and
pepper. Place tomatoes with their cut face up on the baking sheet and bake for
2 hours, our until tomatoes are shriveled and leathery. Eat right away or place
in a jar with lid, cover with olive oil, and store in the refrigerator.
Långsamt rostade tomater
körsbärstomater
olivolja
salt och peppar
Värm ugnen till 140C. Lägg bakplåtspapper på en
ugnsplåt. Halvera tomaterna och lägg dem med skärytan uppåt. Pensla med
olivolja och strö över salt och peppar. Grädda i 2 timmar, tills tomaterna är
skrumpna och läderartade. Ät direkt eller lägg i en burk med lock, häll över
olivolja och förvara i kylskåp.
12 Comments
Gott! Perfekt för att ta vara på sommartomaterna.
ReplyDeleteGod, I bet I could eat about 20 of these in one sitting!
ReplyDeleteCecilia: Ja, exakt!
ReplyDeleteNancy: :)
Så fina bilder, tänk att tomater kan vara så vackra.
ReplyDeleteHar just lagt receptet på halloumiostsalladen i spara högen, passar perfekt nu i vårt "nya" liv:)
Ja, tomaterna får verkligen en söt god smak. Är så gott till så mycket.
ReplyDeleteMårtenssons kök: Tack! Lycka till med ert "nya" liv!
ReplyDeleteRemsan: Ja, de passar till det mesta!
Mmmm, vad gott!
ReplyDeleteLill-Ingrid: Ja, det är det :)
ReplyDeleteSlow roasted tomatoes are the best. They are perfect for almost everything- the possibilities are endless!
ReplyDeletexoxo,
Tammy♥
The Baking Gypsy: Yes, they are :)
ReplyDeleteÅh vad jag blir frestad, vill också ha ugnsrostade tomater, helst nu-nu-nu på en gång!
ReplyDeleteNämä on varmasti tosi hyviä! :) Ja kyllä, mustikkapiirakka on ihanaa!
ReplyDelete