Tuesday, August 2, 2011

Roasted Tomatoes


The tomatoes get a good and sweet taste when roasted in the oven. The tomatoes are good to eat on their own, have on your sandwich, in salads, on pizza…

Tomaterna får en god och söt smak av att rostas i ugnen. Goda att äta som sådana, ha på brödet, i sallad, på pizza...


Slow Roasted Tomatoes

cherry tomatoes
olive oil
salt and pepper

Preheat oven to 140C. Line a sheet with parchment paper. Halve the tomatoes longitudinally. Toss tomatoes with olive oil, salt and pepper. Place tomatoes with their cut face up on the baking sheet and bake for 2 hours, our until tomatoes are shriveled and leathery. Eat right away or place in a jar with lid, cover with olive oil, and store in the refrigerator.


Långsamt rostade tomater

körsbärstomater
olivolja
salt och peppar

Värm ugnen till 140C. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Halvera tomaterna och lägg dem med skärytan uppåt. Pensla med olivolja och strö över salt och peppar. Grädda i 2 timmar, tills tomaterna är skrumpna och läderartade. Ät direkt eller lägg i en burk med lock, häll över olivolja och förvara i kylskåp.

12 comments:

  1. Gott! Perfekt för att ta vara på sommartomaterna.

    ReplyDelete
  2. God, I bet I could eat about 20 of these in one sitting!

    ReplyDelete
  3. Så fina bilder, tänk att tomater kan vara så vackra.
    Har just lagt receptet på halloumiostsalladen i spara högen, passar perfekt nu i vårt "nya" liv:)

    ReplyDelete
  4. Ja, tomaterna får verkligen en söt god smak. Är så gott till så mycket.

    ReplyDelete
  5. Mårtenssons kök: Tack! Lycka till med ert "nya" liv!

    Remsan: Ja, de passar till det mesta!

    ReplyDelete
  6. Slow roasted tomatoes are the best. They are perfect for almost everything- the possibilities are endless!

    xoxo,
    Tammy♥

    ReplyDelete
  7. The Baking Gypsy: Yes, they are :)

    ReplyDelete
  8. Åh vad jag blir frestad, vill också ha ugnsrostade tomater, helst nu-nu-nu på en gång!

    ReplyDelete
  9. Nämä on varmasti tosi hyviä! :) Ja kyllä, mustikkapiirakka on ihanaa!

    ReplyDelete