Flatbread
100 g besan flour (chickpea flour)
110 ml water
pinch of salt
olive oil for frying
Mix all ingredients together (not the oil) until you
have a smooth batter.
Leave to rest for 10 minutes. Lightly oil your frying
pan and pour 2 spoonfuls of the batter into the hot pan, and spread with the
back of a spoon. Fry on both sides. Serve warm or cold, with butter and cheese.
Tunnbröd
100 g besanmjöl (kikärtsmjöl)
110 ml vatten
nypa salt
oilvolja för stekning
Blanda alla ingredienser tillsammans (inte olja) tills
du har en slät smet. Låt vila i 10 minuter. Häll olja i en stekpanna och stek 2
matskedar av smeten i den heta pannan, på båda sidor. Servera varma eller kalla
med smör och ost.
12 Comments
Kikärtsmjöl var något nytt för oss, aldrig hört talas om. Men man ska ju lära sej något nytt varje dag:)
ReplyDeleteOj, det verkar gott det här! Tänker att man kanske kan använda dem lite som ett tortillabröd?
ReplyDeleteMårtenssons kök: :) Ja, alltid kan man lära sig något nytt!
ReplyDeleteKim: Ja, varför inte. Gräddar lite större bara så funkar de som tortilla :)
Ser väldigt gott ut ^^ Var får man tag på kikärtsmjöl?
ReplyDeleteElin: Tack! Kikärtsmjöl har jag köpt i en Indisk affär! Kan tänka mig att man kan få tag på det i någon etnisk affär eller kanske köpa på nätet :)
ReplyDeleteI had never seen these Chickpea Flatbread and it could the best option to make during my wedding in order to make something really different and special.
ReplyDeleteJag äger ingen våg tyvärr. Hur många dl är 100 g kikärtsmjöl?
ReplyDeleteHej! Nu har jag inte det mjölet hemma att jag skulle ha kunnat väga det. Men jag kollade på nätet att 100 g skulle vara 2,5 dl. Men jag skulle blanda först i lite mindre mängd, för att se att det inte blir en för tjock smet. Lycka till!
DeleteHej!
ReplyDeleteJag kommer över detta recept via en sökning på google... Min fråga är om man kan använda sig utav exempelvis majsmjöl för att göra flatbread, det är nämligen väldigt smidigt om man snabbt vill ha "nybakat" bröd.
Jag har inte testat dessa med majsmjöl, så jag kan tyvärr inte säga om det lyckas.
DeleteSuper enkelt o göra eget kikärts mjöl. Skölj kikärterna väl torka av dem på handduk lägg dem på bakplåtspapper papper i 10min på 200g låt svalna helt sen kör i blendern till mjöl , gör mina i stekpannan när jag behöver något gott
ReplyDeleteTack för tipset.
Delete