Wednesday, August 31, 2011

Chickpea Flatbread


Flatbread

100 g besan flour (chickpea flour)
110 ml water
pinch of salt
olive oil for frying

Mix all ingredients together (not the oil) until you have a smooth batter.
Leave to rest for 10 minutes. Lightly oil your frying pan and pour 2 spoonfuls of the batter into the hot pan, and spread with the back of a spoon. Fry on both sides. Serve warm or cold, with butter and cheese.


Tunnbröd

100 g besanmjöl (kikärtsmjöl)
110 ml vatten
nypa salt
oilvolja för stekning

Blanda alla ingredienser tillsammans (inte olja) tills du har en slät smet. Låt vila i 10 minuter. Häll olja i en stekpanna och stek 2 matskedar av smeten i den heta pannan, på båda sidor. Servera varma eller kalla med smör och ost.

12 comments:

  1. Kikärtsmjöl var något nytt för oss, aldrig hört talas om. Men man ska ju lära sej något nytt varje dag:)

    ReplyDelete
  2. Oj, det verkar gott det här! Tänker att man kanske kan använda dem lite som ett tortillabröd?

    ReplyDelete
  3. Mårtenssons kök: :) Ja, alltid kan man lära sig något nytt!

    Kim: Ja, varför inte. Gräddar lite större bara så funkar de som tortilla :)

    ReplyDelete
  4. Ser väldigt gott ut ^^ Var får man tag på kikärtsmjöl?

    ReplyDelete
  5. Elin: Tack! Kikärtsmjöl har jag köpt i en Indisk affär! Kan tänka mig att man kan få tag på det i någon etnisk affär eller kanske köpa på nätet :)

    ReplyDelete
  6. I had never seen these Chickpea Flatbread and it could the best option to make during my wedding in order to make something really different and special.

    ReplyDelete
  7. Jag äger ingen våg tyvärr. Hur många dl är 100 g kikärtsmjöl?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej! Nu har jag inte det mjölet hemma att jag skulle ha kunnat väga det. Men jag kollade på nätet att 100 g skulle vara 2,5 dl. Men jag skulle blanda först i lite mindre mängd, för att se att det inte blir en för tjock smet. Lycka till!

      Delete
  8. Hej!

    Jag kommer över detta recept via en sökning på google... Min fråga är om man kan använda sig utav exempelvis majsmjöl för att göra flatbread, det är nämligen väldigt smidigt om man snabbt vill ha "nybakat" bröd.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag har inte testat dessa med majsmjöl, så jag kan tyvärr inte säga om det lyckas.

      Delete
  9. Super enkelt o göra eget kikärts mjöl. Skölj kikärterna väl torka av dem på handduk lägg dem på bakplåtspapper papper i 10min på 200g låt svalna helt sen kör i blendern till mjöl , gör mina i stekpannan när jag behöver något gott

    ReplyDelete