Quinoa i kaka? tänker du säkert. Men tro mig, det blir riktigt bra. Kakan blir saftig och du smakar inte quinoan, förutom konsistensen, som är lite gryning.

Quinoa in a cake? are you propably thinking. But believe me, it is really good. The cake is moist and you do not taste the quinoa, except fot the consistency, that is a little grainy.


Quinoakaka med torkad frukt/bär

2,5 dl kokad quinoa
1,5 dl socker
1 dl kakao
0,4 dl mjölk
0,75 tsk bakpulver
2 ägg
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
1 dl torkade bär/frukt

Värm ugnen till 180 grader. Smörj en rund form, ca 16 cm i diameter.
Blanda mjölk, ägg och vaniljsocker. Tillsätt kokt quinoa och det smälta, avsvalnade smöret och blanda tills det är slätt. Blanda i socker, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt. Häll i formen och grädda mitt i ugnen 40-45 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr.
Låt svalna helt innan den äts. Gott med vaniljglass till.


Quinoa Cake with dried fruit/berries

2,5 dl cooked quinoa
1,5 dl sugar
1 dl cocoa
0,4 dl milk
0,75 tsp baking soda
2 eggs
½ tsp baking soda
1 tsp vanilla sugar
100 g melted butter
1 dl dried berries/fruit

Preheat oven to 180 degrees. Grease a round pan, about 16 cm in diameter.
Mix milk, eggs and vanilla. Add the cooked quinoa and the melted, cooled butter and mix until it is smooth. Mix in sugar, cocoa, baking powder, baking soda and salt. Pour into pan and bake in middle of oven 40-45 minutes or until a test stick comes out dry.
Let cool completely before it is eaten. Good with vanilla ice cream.