This is the most delicious recipe for naan bread i have baked, yummy. I found the recipe on Manjula's Kitchen. I used our pizza pronto to make these.

Det här är det godaste naan brödet jag bakat och smakar som på restaurang, mums! Receptet hittade jag på Manjula's Kitchen. Jag använde vår pizza pronto för dessa.


Naan

2 cups flour
1 tsp active dry yeast
1 tsp salt
1 tsp sugar
pinch of baking soda
2 tbsp of oil
2 1/2 tbsp yogurt
3/4 cup lukewarm water

1 teaspoon of clear butter to butter the Naan
1/4 cup All Purpose flour for rolling

Dissolve active dry yeast in lukewarm water and let it sit for 10 minutes or until the mixture becomes frothy. Add sugar, salt and baking soda to the flour and mix well. Add the oil and yogurt mix, this will become crumbly dough. Add the water/yeast mixture and make into soft dough. Knead until the dough is smooth. Cover the dough and keep in a warm place for 3-4 hours. The dough should almost be double in volume.
Heat the oven to 260 degrees with pizza stone for at least thirty minutes so stone is hot. Using a pizza stone will help to give naan close to same kind of heat as clay tandoor. Next turn the oven to high broil.
Knead the dough for about two to three minutes and divide the dough into six equal parts. Take each piece of dough, one at a time, and roll into 8-inch oval shape. Dust lightly with dry flour to help with the rolling.
Before putting the Naan in oven, lightly wet your hands and take the rolled Naan, and flipp them between your palms and place onto your baking/pizza stone into the oven. You can place about 2 Naan on the baking/pizza stone at a time. The Naan will take about 2 to 3 minutes to cook, depending upon your oven. After the Naan is baked take naan out of the oven and brush lightly with clear butter. Wait 2 to 3 minutes before baking the next batch of naan. It gives oven the chance to get heated again to max.
Serve Naan with for example Paneer Kadhai or rice. Enjoy!


Naan

2 cup mjöl
1 tsk torrjäst
1 tsk salt
1 tsk socker
en nypa baksoda
2 msk olja
2 1/2 msk yoghurt
3/4 cup ljummet vatten

1 tsk smör att pensla på Naan
1/4 cup mjöl vid utbakning

Blanda torrjäst i det ljumma vattnet och låt stå 10 minuter eller tills blandningen blir skummig.
Blanda socker, salt och baksoda i mjölet och blanda väl. Tillsätt mjölblandningen, olja, yoghurt i vatten-jäst blandningen och knåda tills degen är smidig. Täck degen och förvara på en varm plats i 3-4 timmar. Degen ska nästan vara dubbel i storlek.
Värm ugnen till 260 grader, låt pizzastenen stå i ugnen i minst trettio minuter så stenen blir varm.
Knåda degen i 2 minuter och dela degen i sex lika stora delar. Kavla degbitarna ovala, ca 20 cm i diameter. Använd mjöl för att underlätta kavlandet.
Med lätt fuktiga händer flippa brödet mellan handflatorna och placera på pizzastenen i ugnen.
Du kan placera ca två naan på pizzastenen i taget. Grädda 2-3 minuter, beroende på din ugn. Brödet skall ha gyllenbrun färg när det är klart. Ta naan ut ur ugnen och pensla lätt med smör. Servera Naan med t.ex Paneer Kadhai eller ris. Njut!