Cheese, Tomato and
Courgette Muffins
225 g
wholemeal self- raising flour
1/2 tsp
salt
100 g
courgettes, grated
100 g
cheddar cheese, grated
175 ml
milk
1 tsp pesto
1 egg
2 tbsp
olive oil
12 cherry
tomatoes
Preheat the oven to 200C. If you’re using a fan oven, reduce the heat
to 180C. Line a 12 hole muffin tin with paper muffin cases.In a large bowl,
combine flour with salt, courgettes, cheese. Season with freshly ground
black pepper. In a separate bowl or jug, mix together milk, pesto,
free-range egg and olive oil. Pour this mixture into the dry ingredients.
Gently stir together until just combined. Spoon the muffin mixture into
the paper cases. Pierce 12 cherry tomatoes with a sharp knife and push one
cherry tomato into the top of each muffin.Bake in the preheated oven for
20-25 mins until the muffins are well risen, golden and firm. Eat warm or
cold.
Ost, tomat och
zucchini muffins
225 g fullkornsmjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
100 g zucchini,
riven
100 g
cheddar ost, riven
175 ml mjölk
1 tsk pesto
1 ägg
2 msk
olivolja
12 körsbärstomater
Värm ugnen till 200C. I en stor skål, blanda mjöl, salt, squash och ost.
Smaka av med nymalen svartpeppar. I en annan skål, blanda ihop mjölk, pesto,
ägg och olivolja. Häll blandningen i de torra ingredienserna. Blanda
försiktigt. Skeda upp smeten i muffinsformar. Dela körsbärstomaterna och
tryck ner i smeten. Grädda i 20-25 minuter tills muffinsen är gyllenebruna. Kan ätas varma
som kalla.
6 Comments
Perfekt utflyktsmat! LÃ¥ter gott med zucchini och pesto i.
ReplyDeleteSÃ¥ gott! :-)
ReplyDeleteKarin: Ja, det är det :)
ReplyDeleteJenny: Jaa:)
Gott med matfuffins som drinktilltugg, har några recept som vi ska ta och prova på någon gång framöver.
ReplyDeleteGud vad gott det låter! Måste absolut testa detta ^^
ReplyDeleteMårtenssons kök: Ja, det passar mycket bra och till picknicken :)
ReplyDeleteElin: Tack så mycket :)