Oreo cupcakes

1,2 dl socker
1,8 dl mjöl
0,75 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
4 msk smör
0,5 dl gräddfil
1 ägg
0, 75 tsk vanilj extrakt
6 st oreo kex

Vrid försiktigt Oreo kexen isär och placera delen med fyllningen i muffinsformar. Smula resten av kexen.
Vispa ihop socker, mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt smör, gräddfil, ägg, vanilj och oreosmulor. Dela smeten jämnt mellan muffinsformarna. Grädda i 180 graders ugn, 15-20 minuter. Dekorera med smörkrämsfrosting om så önskas.

Mängden på denna frosting räcker till att dekorera en tårta på 24 cm.

Smörkräm Frosting

1,2 dl osaltat smör
nypa salt 

1 msk marängpulver 

1 tsk vaniljextrakt 

6-7 dl florsocker
2-4 msk mjölk

Vispa smöret pösigt. ha i salt, marängpulver och vanilj. Tillsätt florsocker, 2 msk av mjölken, och vispa väl. Justera konsistensen genom att lägga till mer florsocker eller mjölk. Färdig frosting: 6 dl.



Oreo Cupcakes

1,2 dl sugar
1,8 dl flour
0,75 tsp baking powder
0,25 tsp salt
4 tbsp butter
0,5 dl sour cream
1 egg
0, 75 tsp vanilla extract
6 pc oreo cookies

Carefully twist the tops of the oreo cookies and place the half with the filling in the cupcake liners. Crumb the rest of the cookies.
Whisk together sugar, flour, baking powder and salt in a bowl. Add butter, sour cream, egg, vanilla and oreo crumbs. Mix until smooth. Divide batter evenly among cups of prepared tin. Bake in 180 degrees until cupcake tops are pale gold and a skewer inserted comes out clean, 15-20 minutes. Frost with buttercream frosting if desired.

This amount of frosting is fine to frost the top of a 9 x 13-inch cake.
Buttercream Frosting

1,2 dl unsalted butter
pinch of salt

1 tbsp meringue powder

1 tsp vanilla extract

6-7 dl icing sugar
2-4 tbsp milk

Cream together the butter until fluffy. beat in the salt, meringue powder, and the vanilla. Add the icing sugar, 2 tablespoons of the milk, and beat well. Adjust the consistency of the frosting as needed by adding more icing sugar or milk. Yield: 6 dl.