En klassisk jordgubbstårta till Midsommaren! Jag kommer att fira midsommar i Thailand. Hoppas ni får en fin och varm midsommar och njuter av den goda maten!
  
A classic strawberry cake for Midsummer! I will celebrate midsummer in Thailand. I hope you will have a nice and warm midsummer and enjoying all the good food!


Jordgubbstårta

Tårtbotten, bakform 24 cm

Ta fram tre glas. Knäck 5 ägg i ett av glasen. Fyll nästa glas med lika mycket strösocker och det tredje glaset fyller man med hälften av vetemjöl och hälften med potatismjöl. I glaset med mjöl blandar du i 1,5 tsk bakpulver, rör om.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd försiktigt ner mjölblandningen med en slickepott.  Smöra och mjöla bakformen. Häll i smeten. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter. Låt svalna innan du stjälper upp den.
Dela tårtbotten i tre delar. Det går lättare att skära i tårtbottnet om den få stå en stund i kylen innan. Fyll tårtan med fyllningen och dekorera med vispad grädde och jordgubbar.

Fyllning:
2 dl vispad grädde
2 dl vaniljkräm
300 g mosade jordgubbar
200 g skivade jordgubbar

Dekoration:
vispad grädde
jordgubbar


Strawberry Cake

cake base, tin 24 cm

Take three glasses. Put 5 eggs in one of the glasses. Fill the next glass with as much sugar and the third glass filled with half the flour and half with potato flour. In the glass with the flour mix 1,5 tsp baking powder, stir.

Beat eggs and sugar white and fluffy. Gently fold flour mixture with a spatula. Butter and flour the baking pan. Pour in batter. Bake at 175 degrees in the bottom of the oven for 35-40 minutes. Let cool.
Split cake into three parts. It is easier to cut the cake base if you let it stand in the fridge before. Fill the cake with the filling and decorate with whipped cream and strawberries.

Filling:
2 dl whipped cream
2 dl vanilla custard
300 g of pureed strawberries
200 g sliced strawberries

Decoration:
whipped cream
strawberries