Monday, May 23, 2011

Root Vegetable Fritters



Rårakor


3 potatisar 

3 morötter 
 

1 lök

0,5 dl hackad persilja

2 ägg

salt och peppar
olja

Skala potatis och morot och riv dem grovt. Skala och hacka lök. Blanda med ägg, persilja, salt och peppar. Häll rikligt med olja i en stekpanna. Klicka ut smeten och stek rårakorna tills de fått fin färg på bägge sidor.


Root Vegetable Fritters


3 potatoes

3 carrots
1 onion

0,5 dl chopped parsley
2 egg

salt and pepper
oil

Peel the potatoes and carrots and grate them coarsely. Peel and chop the onion. Mix with egg, parsley, salt and pepper. Pour plenty of oil in a skillet. Spoon out the batter and fry the fritters until they are golden on both sides.

7 comments:

  1. Cupcakesfluffan: Tack!

    karin: Ja, mycket gott :)

    ReplyDelete
  2. I love fritters however they come. Yours come looking wonderfully delicious and demanding to be tried. I really like your recipe. Have a wonderful day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  3. Så gott att servera till ansjovis, mums! Sån här mat kan vi få riktigt sug efter när vi är på semester:)

    ReplyDelete
  4. Älskar rårakor oavsett om de är gjorda på bara potatis eller med andra rotfrukter. Gjorde med rödbetor i helgen, blev också väldigt gott. Det är något visst när rotfrukter råsteks som gör det så gott.

    ReplyDelete
  5. Mary: Thanks! Have a great day!

    Mårtenssons kök: :)

    Remsan: Säkert mycket gott med rödbeta också :)

    ReplyDelete