Mothers Day is celebrated in Finland on the second sunday in May, that is today! Congratulations, dear mom!
Mint Chokladkaka
120 g smör
80 g mörk choklad
1,2 dl mjölk
1 msk drickchoklad, mörk 70% mint (Åre
Chokladfabrik)
2,4 dl socker
2,4 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
1/8 tsk salt
1 ägg
0,5 tsk vaniljsocker
Smält smöret i en
kastrull och rör ner chokladen. Låt det smälta. Blanda i socker. Värm mjölken i
mikron och blanda i drickchokladen. När smör-choklad-sockerblandningen
svalnat blanda i mjöl, bakpulver, salt
vaniljsocker och ägg. Rör om. Smörja och bröa en form väl och häll i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen, 150 C ca 1-1,5 h.
Mint Chocolate Cake
120 g butter
80 g dark chocolate
1,2 dl milk
1 tbsp Åres mint chocolate
2,4 dl sugar
2,4 dl flour
0,5 tsp baking powder
1/8 tsp salt
1 egg
0,5 tsp vanilla sugar
Melt the butter in a saucepan and stir in
the chocolate. Let it melt. Mix in sugar. Heat the milk in the microwave and
mix in the chocolate drink. When the butter-chocolate-sugar mixture has cooled
mix in the flour, baking powder, salt, vanilla sugar and egg. Stir. Grease and
bread a baking tin well and pour in batter. Bake in the bottom of the oven, 150
C about 1-1,5 h.
8 Comments
Den här chokladkakan ser så där riktigt perfekt ut. Lagom kladdig när man sätter tänderna i den. Och calzonepizzan var inte dum den heller, såg supersmarrig ut.
ReplyDeleteHåller med, kakan ser så där härligt lagom kladdig ut. Kan riktigt känna chokladsmaken. Så gott.
ReplyDeleteOch så enkelt det låter. Allt i kastrullen, alltså? Min man gjorde ingen sån åt mig idag. Hur det nu är möjligt...
ReplyDeleteNadja: Tack!
ReplyDeleteRemsan: Kladdig och god :)
Lena: Ja, allt i kastrullen :)
Ihana aitienpaivakakku! Todella herkullisen nakoinen :-)
ReplyDeleteKanske något att slå resterna av Bailey minten i? Låter väldigt enkelt att göra, sånt gillas:)
ReplyDeleteMaria: Kiitos!
ReplyDeleteMårtenssons kök: Ja absolut, det skulle passa perfekt!
Kakun sisus näyttää just sopivan kostealta ja mehukkaalta:P
ReplyDelete