Tuesday, May 3, 2011

Bärpaj / Berry Tart


Björnbärspaj

125 g smör
1,5 dl socker
2 små ägg
ca 3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning
björnbär

Strössel
50 g smör
1 dl strösocker
1 dl havregryn

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker vitt och pösig och tillsätt sedan äggen ett i tagit och fortsätt vispa.
Blanda vetemjöl med bakpulver och rör ner det och blanda till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form. Nyp ihop ingredienserna till strösslet till en smulig massa.
Bred över bären på smeten och sist strös strösslet över. Grädda ca 45-50 minuter. Servera med vaniljglass.

Blackberry  Tart

125 g butter
1,5 dl sugar
2 small eggs
about 3 dl flour
2 tsp baking powder

Filling
blackberries

Crumble
50 g butter
1 dl sugar
1 dl oatmeal

Preheat the oven to 175 degrees.
Beat butter and sugar white and fluffy, then add eggs one at a time. Stir. Mix flour with baking powder and stir into the mixture and mix until smooth. Pour batter into a greased and bread crumbled form. Stir together the ingredients to the crumble.
Spread the berries over the batter and finally sprinkle thte crumble on top. Bake about 45-50 minutes. Serve with vanilla ice cream.


7 comments:

  1. Så gott det hade varit med bärpaj just nu. :-) Man riktigt ser på bilderna hur god den är!

    ReplyDelete
  2. Tove: Tack :)

    Cupcakesfluffan: Ja, det är det :)

    ReplyDelete
  3. Oj vilken blogg. Underbar inspiration sida efter sida. Tusen tack, här hemma kommer det bakas och lagas mat i mängder. =)

    Malin

    ReplyDelete
  4. Malin: Tack så jätte mycket för dina fina ord och roligt att du blev inspirerad :) Lycka till!

    ReplyDelete
  5. Jag hittar ingen måttangivelse för mjölet i receptet? Härlig blogg för övrigt! :)
    Ha det gott!!
    Malin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oj, då :) Tack att du märkte det. Det skall vara ca 3-3,5 dl vetemjöl. Tack så mycket!

      Delete