Björnbärspaj
125 g smör
1,5 dl socker
2 små ägg
ca 3 dl vetemjöl
ca 3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
björnbär
Strössel
50 g smör
1 dl strösocker
1 dl havregryn
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker vitt och pösig och tillsätt sedan äggen ett i
tagit och fortsätt vispa.
Blanda vetemjöl med bakpulver och rör ner det och blanda till en jämn
smet. Häll smeten i en smord och bröad form. Nyp ihop ingredienserna till
strösslet till en smulig massa.
Bred över bären på smeten och sist strös strösslet över. Grädda ca 45-50
minuter. Servera med vaniljglass.
Blackberry Tart
125 g butter
1,5 dl sugar
2 small eggs
about 3 dl flour
about 3 dl flour
2 tsp baking powder
Filling
blackberries
Crumble
50 g butter
1 dl sugar
1 dl oatmeal
Preheat the oven to 175 degrees.
Beat butter and sugar white and fluffy, then add eggs one at a time.
Stir. Mix flour with baking powder and stir into the mixture and mix until
smooth. Pour batter into a greased and bread crumbled form. Stir together the
ingredients to the crumble.
Spread the berries over the batter and finally sprinkle thte crumble on
top. Bake about 45-50 minutes. Serve with vanilla ice cream.
7 Comments
Så gott det hade varit med bärpaj just nu. :-) Man riktigt ser på bilderna hur god den är!
ReplyDeletePaj är alltid så gott :-)
ReplyDeleteTove: Tack :)
ReplyDeleteCupcakesfluffan: Ja, det är det :)
Oj vilken blogg. Underbar inspiration sida efter sida. Tusen tack, här hemma kommer det bakas och lagas mat i mängder. =)
ReplyDeleteMalin
Malin: Tack så jätte mycket för dina fina ord och roligt att du blev inspirerad :) Lycka till!
ReplyDeleteJag hittar ingen måttangivelse för mjölet i receptet? Härlig blogg för övrigt! :)
ReplyDeleteHa det gott!!
Malin
Oj, då :) Tack att du märkte det. Det skall vara ca 3-3,5 dl vetemjöl. Tack så mycket!
Delete