Portobello är en stor brun svamp. Portobellos lillebror (crimini) är en liten
brun svamp. Portobello kan grillas, ugnsrostas eller sauteras.
På grund av storlek och format, används de ofta som ersättning för
hamburgare i vegetariska recept. Portobellosvamp har en karakteristisk “köttig”
konsistens som blir bättre ju längre svampen blir tillagad, så grillning kan
vara det bästa sättet att få fram smaken.
Undvik att tvätta portobellosvamp före tillagning, eftersom detta kan
bidra till förlust av smak. Knacka på dem för att avlägsna överflödig sand
eller skräp eller borsta dem lätt med en borste.
Portobellosvamp är rik på kalium, essentiella aminosyror och vitamin B.
De är låga i kalorier och fett-fria, men en stor källa till protein, vilket gör
dem till ett utmärkt val för människor som tänker på sitt kolesterol eller midjemått.
Portobello is a big brown mushroom. Its little brother
(crimini) is a little brown mushroom. Portobellos can be grilled, oven roasted
or sautéed.
Because of their size and format, they are often used as a replacement
for hamburgers in vegetarian recipes. Portobello mushrooms have a
characteristic meaty texture that gets better the longer the mushrooms are
cooked, so grilling may be the best way to bring out the flavor.
Avoid
washing Portobello mushrooms before cooking, as this may contribute to loss of
flavor. Tapping them to remove excess sand or debris is enough, or sweep them
lightly with a cooking brush.
Portobello mushrooms are rich in potassium, essential amino acids and
vitamin B. They are low in calories and fat-free, but a great source of
protein, which makes them a great choice for people watching their cholesterol
intake or their waistline.
Imorgon får ni ett recept på fylld portobellosvamp.
Tomorrow you'll recieve a recipe for filled portobello mushroom.
2 Comments
Vackra bilder på en svamp jag älskar. Kul med lite mer fakta. Får nog planera in dem i helgmenyn..
ReplyDeleteCecilia: Tack! Portobello är så gott :)
ReplyDelete